Tærte

Med kokusmousse og friske jordbær/hindbær

© bobedre.dk

Mørdej: smør 120 g blødt
flormelis 80 g
mandelmel 30 g
æg 1 stk. mellemstort
vaniljestang korn af 1⁄4 stang
hvedemel 235 g
salt 1⁄2 tsk. fint

Kom smør, flormelis, mandelmel, æg, vaniljekorn og 60 g hvedemel i en røreskål, og saml det med hænderne.
Tilsæt de resterende 175 g hvedemel og salt, når den første blanding er ensartet. Bland tingene hurtigt, men grundigt sammen.
Rul dejen ud i ca. 2 mm’s tykkelse mellem to stykker bagepapir. Læg dej og papir på en lille plade eller bakke, sæt den i køleskabet, og lad den hvile i min. 1 time.
Forvarm ovnen til 175° ved varmluft. Tag dejen ud af køleskabet, og lad den temperere en smule, før du forer en tærteform med den.
Bag tærten i midten af ovnen, indtil den er ensartet gylden. Afkøl tærten på en bagerist.

Kokosmousse husblas 2 blade k
kokosmælk 210 g

Udblød husblas i rigeligt koldt vand.
Kom kokosmælk i en lille gryde, og varm det let op.
Tilsæt den udblødte, knugede husblas, og lad den smelte. Hæld blandingen over i en skål.

Italiensk marengs: (Du skal bruge 100 g marengs)
vand 45 g sukker 140 g æggehvider 21⁄2 stk. piskefløde 190 g jordbær 1 bk. hindbær 1 bk.

Kom vand og sukker i en gryde, og lad det koge til 126°.
Kom æggehviderne i en skål, pisk dem skummende, og hæld under kraftig piskning den varme sukkerlage i en tynd stråle over æggehviderne. Pisk, indtil de er stive og afkølede.
Vej 100 g marengs af, og vend det i kokosmoussen. Pisk fløden til let skum, og vend den i.
Hæld moussen i en engangssprøjtepose, luk den, og lad den sætte sig et par timer i køleskabet.
Umiddelbart før servering pyntes tærten: Klip et stort hul i sprøjteposen, og sprøjt et mønster eller små ’bolde’ ud på tærtebunden. Pynt med friske jordbær og hindbær.

Relaterede Artikler