Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Tærte

Med kokusmousse og friske jordbær/hindbær

© bobedre.dk

Mørdej: smør 120 g blødt
flormelis 80 g
mandelmel 30 g
æg 1 stk. mellemstort
vaniljestang korn af 1⁄4 stang
hvedemel 235 g
salt 1⁄2 tsk. fint

Kom smør, flormelis, mandelmel, æg, vaniljekorn og 60 g hvedemel i en røreskål, og saml det med hænderne.
Tilsæt de resterende 175 g hvedemel og salt, når den første blanding er ensartet. Bland tingene hurtigt, men grundigt sammen.
Rul dejen ud i ca. 2 mm’s tykkelse mellem to stykker bagepapir. Læg dej og papir på en lille plade eller bakke, sæt den i køleskabet, og lad den hvile i min. 1 time.
Forvarm ovnen til 175° ved varmluft. Tag dejen ud af køleskabet, og lad den temperere en smule, før du forer en tærteform med den.
Bag tærten i midten af ovnen, indtil den er ensartet gylden. Afkøl tærten på en bagerist.

Kokosmousse husblas 2 blade k
kokosmælk 210 g

Udblød husblas i rigeligt koldt vand.
Kom kokosmælk i en lille gryde, og varm det let op.
Tilsæt den udblødte, knugede husblas, og lad den smelte. Hæld blandingen over i en skål.

Italiensk marengs: (Du skal bruge 100 g marengs)
vand 45 g sukker 140 g æggehvider 21⁄2 stk. piskefløde 190 g jordbær 1 bk. hindbær 1 bk.

Kom vand og sukker i en gryde, og lad det koge til 126°.
Kom æggehviderne i en skål, pisk dem skummende, og hæld under kraftig piskning den varme sukkerlage i en tynd stråle over æggehviderne. Pisk, indtil de er stive og afkølede.
Vej 100 g marengs af, og vend det i kokosmoussen. Pisk fløden til let skum, og vend den i.
Hæld moussen i en engangssprøjtepose, luk den, og lad den sætte sig et par timer i køleskabet.
Umiddelbart før servering pyntes tærten: Klip et stort hul i sprøjteposen, og sprøjt et mønster eller små ’bolde’ ud på tærtebunden. Pynt med friske jordbær og hindbær.

Relaterede Artikler