Dessert Syndig chokoladetærte med krydret karamel Den dekadente tærte har en rig smag af mørk chokolade og karamel med julede nuancer. Af Morten Heiberg — 22. december 2018 #Tærte © Ulf Svane Chokoladetærte med krydret karamel Til en tærte à ca. 26 cm i diameterDet skal du bruge:Tærtedej 140 g smør, tempereret 60 g flormelis 25 g mandelmel 1 æg 2 knvsp. fint salt Kornene af ½ stang vanilje 200 g hvedemel Krydret karamel 75 g flormelis 40 g piskefløde 1 spsk glukose 50 g smør ¼ tsk stødt kanel ½-1 tsk ’de fire krydderier’ (lige blanding af sort peber, nelliker, muskatnød og tørret ingefær) 1 æg, delt i blomme og hvide 30 g sukker, delt i to lige store mængder Chokoladeganache 200 g mørk chokolade, min. 60% kakao 200 g piskefløde 1 spsk glukosesirup 25 g smør Sådan gør du:Tærtedej Kom smør, flormelis, mandelmel, æg, salt og vaniljekorn i en røreskål, og rør det sammen – brug hænderne Sigt melet i, når den første blanding er ensartet Bland ingredienserne hurtigt, men grundigt, sammen Rul dejen ud i 2,5 mm’s tykkelse mellem to stykker bagepapir Læg dejen på en lille plade eller bakke, sæt den i køleskab, og lad dejen hvile i minimum 1 time eller indtil den er fast Forvarm ovnen til 180ºC. Tag dejen ud af køleskabet og lad den temperere lidt Fjern det ene stykke bagepapir, læg det løst over igen Vend dejpladen om og løsn det andet stykke bagepapir Fór tærteformen med et stykke alufolie Fyld op med riskorn eller tørrede bønner Lad tærten bage ’blindt’ i 25 minutter Tag tærten ud af ovnen, fjern de tørrede bønner og alufolie Stil tærten tilbage i ovnen og skru derefter varmen ned til 160 grader og lad tærtebunden bage i ca. 15 minutter Krydret karamel Lav en tør karamel af flormelis på en pande eller i en tykbundet gryde Lad sukkeret karamellisere til en lys karamel Varm piskefløde og glukose op i en lille kasserolle og bring det hele til kogepunktet Fjern derefter kasserollen. Hæld fløden over karamellen Tilsæt smør og krydderier og pisk det hele sammen Pisk en æggeblomme skummende med 15 g sukker Pisk æggehviden med den resterende mængde sukker Vend først den piskede æggeblomme i karamellen, vend derefter den piske æggehvide i Brug en gummidejskraber Kom karamelblandingen i tærteformen og lad tærten bage i yderligere 10 minutter eller indtil cremen lige er sat Lad tærten afkøle Chokoladeganache Hak chokoladen fint og kom den i en skål Varm fløden op med glukose til kogepunktet Tag gryden fra varmen og hæld først en tredjedel af flødemængden over chokoladen Rør med en gummidejskraber for at lave en ganache Fortsæt med den næste mængde piskefløde, indtil al piskefløden er opbrugt Tilsæt smør og kør ganachen igennem med en stavblender for at findele den og undgå luftbobler Hæld ganachen over tærten og sørg for at dække karamelcremen Lad cremen sætte sig ved stuetemperatur Relateret Dessert Chokoladebar med karamel og cremefraiche Bagværk Ingefærsmåkager dyppet i mørk chokolade Bagværk Årets bedste chokoladetærter Dessert 10 lækre tærter til dig, der elsker søde desserter Nytår 26 nytårsdesserter, dine gæster vil elske Julemad Kagemiks til julemuffins med to slags chokolade