© Ulf Svane

Sød, hvid chokolademousse med syrlige bær

Forbered desserten dagen før og undgå stress på dagen den serveres. Genialt!

Hvid chokolademousse med gelé af røde bær

Rødgrødgelé giver denne mousse et let sødsyrligt modspil.

4-6 personer

Det skal du bruge:

Hvid chokolademousse

  • 300 g hvid chokolade
  • 60 g æggeblommer
  • 35 g sukker
  • ½ stang god vanilje, kornene af
  • 250 g sødmælk
  • 400 g piskefløde

Blød gelé af røde bær

  • 60 g sukker
  • 10 g pektin
  • 175 g puré af røde bær, fx jordbær, hindbær, solbær eller brombær
  • 75 g vand
  • 1 spsk. citronsaft

Sådan gør du:

  1. Hak chokoladen, og kom den i en skål. Stil den til side.
  2. Bland æggeblommer med sukker og vanilje i en skål uden at piske det skummende.
  3. Varm mælken op til kogepunktet under omrøring, og pisk det i æggeblommerne. Hæld det hele tilbage i gryden og lad blandingen legere ved 85 ° under omrøring. Brug en gummidejskraber. Hæld den igennem en finmasket sigte.
  4. Hak chokoladen, og smelt den over et varmt vandbad. Lav en emulsion med creme anglaisen. Blandingens endelige temperatur skal være 40-45 °. Mål efter med et digitaltermometer.
  5. Pisk fløden til blødt skum. Stabilisér chokoladeblandingen med en smule flødeskum. Tilsæt resten af flødeskummen, når blandingen er blank.
  6. Fordel moussen i glas eller skåle. Ikke for tæt på kanten, da der skal være plads til geleen af de røde bær.
  7. Stil portionsanretningerne i køleskabet, og lad moussen sætte sig i min. 24 timer. Moussen er en meget let type.

Lav geleen:

  1. Bland sukker og pektin grundigt i en lille skål. Det er vigtigt, at pektinen binder sig godt til sukkeret.
  2. Kom puré og vand i en kasserolle. Tilsæt sukker/pektin under piskning. Bring pureen i kog, og tilsæt citronsaft. Sigt blandingen i en skål, og afkøl geleen, før den hældes i et tyndt lag oven på moussernes overflade.