Parfait af hvid chokolade og tranebær med lys chokoladecrumble

Opskrift på chokoladeparfait. Tranebærrene giver sød syrlighed til den hvide chokoladeparfait.

Parfait af hvid chokolade og tranebær med lys chokoladecrumble

© Pia Enghild

Opskrift på lys chokoladecrumble
digestivekiks 100 g, knuste
lys chokolade 100 g, smeltet
sherry 1 spsk., gerne PX (Pedro Ximenes)
jordnøddeolie 2 spsk.

Bland ingredienserne i opskriften, og støb i bunden af en rund kageform.

Chokoladeparfait
rørsukker 1 dl
æggeblommer 8 stk.
vaniljekorn skrabet fra 1 stang
piskefløde ¼ l, letpisket
hvid chokolade 100 g, hakket
tørrede tranebær 75 g
appelsinskal fra 1 usprøjtet appelsin

Pisk blommer, sukker og vanilje. Vend med den letpiskede fløde og de øvrige ingredienser. Stil skålen på frost i 1 time, og vend parfaitbasen hvert 15. min. for at undgå, at chokolade og hvid chokolade lægger sig i bunden af kagen. Hæld parfaitbasen over chokoladecrumble-bunden, og frys yderligere ca. 2 timer. Servér direkte fra fryseren evt. med lethøvlet, hvid chokolade på toppen.

Relaterede Artikler