Parfait af hvid chokolade og tranebær med lys chokoladecrumble
© Pia Enghild

Parfait af hvid chokolade og tranebær med lys chokoladecrumble

Opskrift på chokoladeparfait. Tranebærrene giver sød syrlighed til den hvide chokoladeparfait.

Opskrift på lys chokoladecrumble
digestivekiks 100 g, knuste
lys chokolade 100 g, smeltet
sherry 1 spsk., gerne PX (Pedro Ximenes)
jordnøddeolie 2 spsk.

Bland ingredienserne i opskriften, og støb i bunden af en rund kageform.

Chokoladeparfait
rørsukker 1 dl
æggeblommer 8 stk.
vaniljekorn skrabet fra 1 stang
piskefløde ¼ l, letpisket
hvid chokolade 100 g, hakket
tørrede tranebær 75 g
appelsinskal fra 1 usprøjtet appelsin

Pisk blommer, sukker og vanilje. Vend med den letpiskede fløde og de øvrige ingredienser. Stil skålen på frost i 1 time, og vend parfaitbasen hvert 15. min. for at undgå, at chokolade og hvid chokolade lægger sig i bunden af kagen. Hæld parfaitbasen over chokoladecrumble-bunden, og frys yderligere ca. 2 timer. Servér direkte fra fryseren evt. med lethøvlet, hvid chokolade på toppen.