
Mandelkage med hindbær
Mandelbunde, nougatcreme og friske hindbær. Den perfekte dessertkage!
AfMorten Heiberg
Mandelkage med hindbær
Til 6-8 personer
Mandelbunde
Det skal du bruge:
- flormelis 85 g
- mel 40g
- mandelmel 100 g
- Æggehvider 170 g (ca. 5 stk)
- Sukker 110 g
- Citron 1 stk. usprøjtet, fintreven skal heraf
Sådan gør du:
- Forvarm ovnen til 170°.
- Tegn to cirkler a 22 cm i diam. på et stykke bagepapir.
- Sigt hvedemel og flormelis sammen i en skål. Tilsæt mandelmel.
- Pisk æggehviderne, til de skummer.
- Tilsæt sukkeret lidt ad gangen for at opnå en glat og blank konsistens.
- Pisk, til der dannes bløde toppe.
- Tilsæt fintreven citronskal. Brug en gummidejskraber, og vend derefter de tørre ingredienser i.
- Kom dejen i en engangssprøjtepose med en tylle på ca. 1 cm i diam. Klip hul i posen, og sprøjt to bunde. Begynd langs den tegnede cirkel og forsæt ind mod midten, indtil det danner en bund.
- Bagbundeneica. 20min., og afkøl på en bagerist.
- Kan evt. opbevares i fryser.
Nougatine
Det skal du bruge:
- Sukker 100 g
- Glukose 100 g
- Smør 100 g
- Mandler 100 g
Sådan gør du:
- Forvarm ovnen til 180°.
- Bring sukker, glukose og smør i kog i en gryde, og tag den derefter af varmen.
- Tilsæt mandlerne.
- Bred massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag midt i ovnen i ca. 10 min., indtil den er gylden.
- Afkøl helt på en bagerist, og knus så nougatinen i stykker a maks. 1⁄4 cm i en foodprocessor.
- Opbevar nougatinen i tætsluttende dåse el.lign.
Nougatcreme
Det skal du bruge:
- Smør 130 g blødt
- Sødmælk 2 1/2 dl
- Æggeblommer 2 stk.
- Sukker 80 g
- Majsstivelse 25 g
- Nøddecreme 200 g (fx Nutella)
- Nougatine 110 g hakket i små stykker
Sådan gør du:
- Varm mælken op i en gryde til lige under kogepunktet.
- Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål, og rør så majsstivelsen i.
- Hæld 1/3 af mælken over de piskede æggeblommer. Hæld tilbage i gryden med resten af mælken, og kog 1 min. under kraftig piskning.
- Hæld cremen i en skål, og køl i 10 min. Pisk jævnligt, så den ikke klumper.
- Tilsæt halvdelen af smørret, og pisk cremen igennem. Hæld over i et fladt fad, dæk med hussholdningsfilm, og stil på køl, indtil den har stuetemperatur.
- Hæld tilbage i en skål, tilsæt resten af smørret og nougatcremen, og pisk, indtil cremen er glat og sammenhængende.
- Tilsæt de knuste nougatinestykker, og kom cremen i en engangssprøjtepose med en tylle på 1 cm i diam. Læg til side.
Hindbærgelé
Det skal du bruge:
- Husblas 4 blade
- Hindbærpuré 300 g (purerede hindbær)
- Sukker 35 g
- Citron 1⁄2 stk. usprøjtet, saften heraf
- Hindbærbrændevin 3 spsk. (eau de vie de framboise)
Sådan gør du:
- Opblød husblassen i en skål koldt vand.
- Kom hindbærpuréen i en skål med sukker og citronsaft. Kom 1⁄4 af massen i en lille gryde, og varm op til lige under kogepunktet, og tag så gryden af varmen.
- Knug væden af husblassen, og tilsæt denne. Rør rundt, indtil den er smeltet.
- Hæld den lune puré tilbage i skålen med den kolde hindbærmasse, og tilsæt hindbærbrændevin under omrøring.
- Dæk skålen til med film, og lad geléen sætte sig i køleskab i min. 1 time.
- Kom geleen i en engangssprøjtepose, og opbevar den i køleskab.
Samling af kagen
Det skal du bruge:
- Friske hindbær 375 g til pynt
- Hindbærbrændevin til at stænke med
- Flormelis til pynt
Sådan gør du:
- Placér en mandelbund på et fad. Stænk bunden med en smule hindbærbrændevin.
- Sprøjt en tynd spiral af nougatcreme på bunden. Sæt friske hindbær rundt i kanten af bunden, og fortsæt mod midten. Giv hindbærrene et lille tryk ned i cremen.
- Klip et hul på sprøjteposen med hindbærgelé, og sprøjt en spiral oven på hindbærrene.
- Sprøjt en smule af nougatcremen på toppen af den anden kagebund. Læg denne bund ovenpå. Pynt med hindbær og et lille drys sigtet flormelis.