Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Mælkechokolade, crumble & kastanje

Med crumble, appelsinsirup og letpisket flødeskum.

© Anders Schønnemann

4 personer

Chokoladecreme
husblas 1 blad
mælkechokolade, 90 g, min. 40% kakao
sødmælk 13/4 dl
sukker 15 g
vanilje 1⁄2 stang flækket og kornene skrabet ud

• Udblød husblas i en skål med rigeligt koldt vand. Hak chokoladen fint, kom den i en skål, og smelt den over vandbad.
• Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom dem i en gryde med mælk og sukker, og kog op.
• Tilsæt den udblødte, knugede husblas, og lad den smelte.
• Hæld 1/3 af mælken i skålen med chokolade, og rør med en gummi- dejskraber. Tilsæt derefter den næste tredjedel, rør rundt, og til sidst resten af mælken.
• Brug en stavblender for at forfine blandingen. Vær omhyggelig med ikke at få luftbobler. Blandingen skal være blank og tæt.
• Fordel i fire små glas, dæk med film, og stil i køleskab natten over.

Crumble
brun farin eller muscovado 50 g
mandelmel 50 g
mel50g
kanel 1 knsp. stødt
smør 50 g

• Bland alle ingredienser sammen
i en skål, og saml til en ensartet dej. • Kom dejen i en beholder, og lad den hvile i min. 1 time.
• Forvarm ovnen til 165°.
• Beklæd en bageplade med bagepapir, og brug så fingrene til at nulre små stykker dej ned på bagepapiret. Det gør ikke noget, at stykkerne har forskellig størrelse.
• Bag dejen midt i ovnen i ca. 14 min, eller indtil de små stykker er gyldne. Hvis du synes, at stykkerne bager for meget sammen, så kan du undervejs tage pladen ud og hakke forsigtigt med en bredbladet kniv.
• Afkøl på en rist, og opbevar crumblen i en tætsluttende beholder.

Kastanjecreme
kastanjecreme 125 g, fx Crème de marrons fra Clément Faugier
blødt smør 80 g
lidt mørk
rom efter behag

• Rør kastanjecreme, blødt smør og rom sammen til en ensartet blanding.
• Kom cremen i en engangssprøjte- pose med en lille tylle (3 mm).
• Opbevar cremen køligt.

Appelsinsirup
rørsukker 100 g
vanilje 1⁄2 stang
appelsinsaft el. -juice 21⁄2 dl
appelsinlikør 2 spsk.

• Kom sukker i en kasserolle, og lad det smelte til en lys karamel. • Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom dem i karamellen.
• Tilsæt appelsinsaften lidt ad gangen, og kog nogle minutter, indtil alt sukkeret er smeltet, og lagen er tyknet en smule.
• Afkøl, og tilsæt appelsinlikør.
• Opbevar i tætsluttende beholder.

Pynt
Letpisket flødeskum eller skiver af tempereret mælkechokolade.

Anretning
• Dæk overfladen af chokolade- cremen med lidt crumble. Sprøjt en lille “bunke” kastanjecreme i hvert glas. Slut af med lidt appelsinsirup, letpisket flødeskum og evt. et stykke mælkechokolade på skrå.

Relaterede Artikler