
Lækre hyldeblomst-ispinde
Hyldeblomster fortryller disse ispinde, der bliver overtrukket med hvid chokolade.
AfGitte Heidi Rasmussen
Hyldeblomstispinde med granola og hvid chokolade
12 ispinde (Frysetid: 3 timer)
Det skal du bruge:
- 2 past. æggeblommer
- 1 dl hyldeblomstsirup
- 1 dl mælk
- 2 dl piskefløde
- 1½ dl granola
- 75 g hvid chokolade
Sådan gør du:
- Pisk æggeblommer og hyldeblomstsirup sammen til en luftig og skummende æggesnaps.
- Varm mælken op til kogepunktet, og hæld den i æggemassen under piskning.
- Kom blandingen tilbage i gryden, og varm forsigtigt op under omrøring, til den er let cremet og begynder at tykne, den må ikke koge. Rør piskefløden i, smag til med ekstra hyldeblomstsirup, og afkøl cremen.
- Frys isen i en ismaskine eller under omrøring i en skål i fryseren, til konsistensen er som softice. Kom isen i formene, bank dem let, så der ikke bliver lufthuller.
- Slut af med granola, og sæt en pind i hver. Kom isene i fryseren, til de er helt faste.
- Træk dem forsigtigt ud af formene, pynt med smeltet hvid chokolade, og nyd dem.
- Isen kan også kugles op og kommes i små kræmmerhuse.