
Koldskål a la Mette Gassner
Det ligner ikke koldskål for her får du den i fast form som kærnemælksmousse, der sammen med vaniljefløden får syrligt modspil af en bund af citruscreme. Knasen på toppen er hvid chokolade og kammerjunkere.
Af… i form af kærnemælksmousse, vaniljefløde og citroncreme. Her drysset med kærnemælkssne, hvide chokoladekrystaller og hjemmelavede kammerjunkere. Gå hele vejen, eller hop over, og knus en håndfuld gode købte kammerjunkere over kærnemælksmoussen.
Kærnemælksmousse
husblas 6 blade
kærnemælk ½ l
past. æggeblommer 4 stk.
sukker 75 g
piskefløde 3 dl
Pisk sukker og æggeblommer godt sammen, inden du tilsætter kernemælken. Udblød og smelt husblassen, og vend den forsigtigt i kærnemælksmassen.
Pisk fløden til skum, vend det hele forsigtigt sammen, og stil det på køl.
Citroncreme
citroner 2 stk.
appelsinjuice ½ l
maizena 35 g
husblas 4 blade
Riv skallen fra citronerne fint, og tilsæt den revne skal og saften fra begge citroner til appelsinjuicen. Kog det op, og jævn med maizena.
Udblød og smelt husblassen, inden du tilsætter den og stiller citrusmassen til afkøling.
Når den har sat sig, blendes den flydende igen med en stavblender og smøres tyndt ud på en silikonebagemåtte men bagepapir kan også bruges.
Fryses i min. 4 timer, inden du udstikker den som bund for koldskålsanretningen. Kan sagtens laves dagen i forvejen.
Vaniljefløde
piskefløde 2 dl
vaniljestang 1 stk., kornene herfra
flormelis 1 spsk.
Pisk fløden cremet, og rør vaniljekorn og flormelis i. Stilles på køl.
Hvide chokoladekrystaller
sukker 200 g
hvid chokolade 150 g
Kog sukkeret op i 1,5 dl vand til det når 145°. Smelt chokoladen, og pisk sukkerlagen heri pas på, det sviner lidt. Drysses hen over desserten.
Kærnemælkssne
kærnemælk ½ l
Hæld kernemælken i en lav form, og stil den i fryseren, til den er frossen.
Når desserten skal anrettes, skrabes den med en gaffel som sne henover. Kan sagtens laves dagen i forvejen.
Anret fire tallerkener med en bund af udstukket frossen citroncreme, kærnemælksmousse, vaniljefløde og drys med sne, hvid chokolade og knuste kammerjunkere.