Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Kirsebæris

Lækker is - perfekt i sommervarmen

© Lars Ranek

mælk 2,5 dl
piskefløde 2,5 dl
vanilje 1 stang, god
æggeblommer 6 stk.
sukker 100 g
kirsebærsauce 4-5 spsk., Heibergs egen fås i supermarkedet. Alternativt 4-5 spsk. kirsebærglace – se nederst på siden.

Kom mælk og fløde i en kasserolle sammen med den flækkede vaniljestang, og bring det i kog, mens du rører med en gummidejskraber.

Pisk æggeblommer og sukker sammen, det må ikke skumme, og hæld den varme mælke- blanding over æggeblommerne under piskning.

Hæld det hele tilbage i kasserollen, og lad cremen tykne ved 85°. Hæld straks cremen gennem en sigte i en skål, og afkøl.

Kør den nu i en ismaskine, eller stil den i fryseren, til den er grødet i konsistensen. Tilsæt nu kirsebærsaucen, vigtigt, inden isen bliver helt hård, rør rundt, og stil isen i fryseren.

Tag isen ud 20 min. før servering, og stil den i køleskabet, så den blir cremet og god.

Relaterede Artikler