Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Karamel-is

Perfekt til en lille tærte lun dynget til med æbletern.

© Lars Ranek

sødmælk 7,5 dl sukker 250 g piskefløde 250 g æggeblommer 10 stk.

Pisk sødmælk og 100 g sukker sammen i en skål, og stil den til side.
Varm piskefløden op til lige under kogepunktet, og stil gryden til side.
Tilbered en karamel med de resterende 150 g sukker, ved at drysse sukker på en varm pande lidt ad gangen og lade det karamellisere.
Stop karamelliseringen ved at tilsætte den varme piskefløde. Bring det i kog. Hæld derefter det hele over i en skål.
Pisk æggeblommerne sammen med sødmælk- og sukkerblandingen. Tilsæt karamelblandingen. Hæld det hele i en tykbundet gryde og varm det op under omrøring. Lad det legere ved 85°.
Hæld cremen gennem en sigte over i en skål og afkøl. Lad den gerne hvile i køleskab natten over.
Kør crèmen i en ismaskine - eller rør rundt i blandningen hver halve time indtil den er fast.
Servér den lille tærte lun dynget til med æbletern og en kugle karamelis.

Relaterede Artikler