Karamel-is

Perfekt til en lille tærte lun dynget til med æbletern.

© Lars Ranek

sødmælk 7,5 dl sukker 250 g piskefløde 250 g æggeblommer 10 stk.

Pisk sødmælk og 100 g sukker sammen i en skål, og stil den til side.
Varm piskefløden op til lige under kogepunktet, og stil gryden til side.
Tilbered en karamel med de resterende 150 g sukker, ved at drysse sukker på en varm pande lidt ad gangen og lade det karamellisere.
Stop karamelliseringen ved at tilsætte den varme piskefløde. Bring det i kog. Hæld derefter det hele over i en skål.
Pisk æggeblommerne sammen med sødmælk- og sukkerblandingen. Tilsæt karamelblandingen. Hæld det hele i en tykbundet gryde og varm det op under omrøring. Lad det legere ved 85°.
Hæld cremen gennem en sigte over i en skål og afkøl. Lad den gerne hvile i køleskab natten over.
Kør crèmen i en ismaskine - eller rør rundt i blandningen hver halve time indtil den er fast.
Servér den lille tærte lun dynget til med æbletern og en kugle karamelis.

Relaterede Artikler