Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Kage med frugt fra grill

Frugterne til den lækre sommerkage grilles udendørs, men på en regnvejrsdag kan den også laves inden døre. Denne opskrift er perfekt til picnickurven, fordi kagen er så robust.

© bobedre.dk

Frugt fra grill er den nemmeste sommerdessert, fx jordbær, flækkede abrikoser, både af nektariner og halve tamarilloser. Før frugterne spiddes på træpinde, skal de soppe et par minutter i aromatisk sirup, færdigkøbt, fx passionsfrugt eller hjemmelavet timiansirup. En gammeldags gærkage uden dikkedarer, kaldet galette på fransk, er perfekt til varme, saftige frugter fra grill.

Opskrift på den gode galette
25 g gær
3 spsk. lunt vand
125 g blødt smør
1 stort æg
3 spsk. rørsukker, knuses i en morter
ca. 250 g mel

Drys
50 g smør
1/2 dl rørsukker
ca. 1 dl tørrede kokoschips

Rør smuldret gær glat med vand. Pisk smør med æg og sukker, drys mel over, tilsæt gærvæske, og rør og ælt dejen sammen. Den skal være ret blød og skal hæve lunt og tildækket, ca. 1 1/2 time. Dejen trykkes ned og klappes ud til en rund kage, så stor som bagepladen har plads til. Kanten må godt være lidt tykkere. Fordel små klatter smør på toppen, drys rørsukker og kokos over, og bag kagen i en 200° varm ovn i ca. 15 minutter.

Timiansirup
Bring 3 dl vand i kog med 300 g sukker, en lang strimmel ubehandlet citronskal og en håndfuld citrontimian. Kog i 5 minutter, afkøl og si siruppen.