© Anders Schønnemann

Kaffetærte med ganache

En lækker kaffetærte med et indspark af hvid chokolade.

Kaffetærte med ganache

Kaffecreme:

Det skal du bruge:

  • husblas 2 blade
  • piskefløde 4,5 dl
  • kaffe 35 g frisk- og groftmalet
  • sukker 2 spsk.

Sådan gør du:

  1. Udblød husblas i koldt vand.
  2. Bring piskefløden i kog i en gryde.
  3. Fjern gryden fra varmen, og tilsæt kaffen. Rør rundt, og sigt straks fløden i en finmasket sigte.
  4. Tilsæt sukker og den opblødte, knugede husblas, og pisk blandingen igennem. Hæld cremen i en tætsluttende beholder, og stil den i køleskabet til næste dag.

Mørdej:

Det skal du bruge:

  • smør 120 g blødt
  • flormelis 80 g
  • mandelmel 30 g
  • æg 1 stk. mellemstort
  • vaniljestang ¼ stk. kornene heraf
  • hvedemel 235 g
  • salt ½ tsk. fint

Sådan gør du:

  1. Kom smør, flormelis, mandelmel, æg, vaniljekorn og 60 g af hvedemelet i en røreskål, og rør det sammen - brug hænderne.
  2. Når blandingen er ensartet, tilsættes de resterende 175 g hvedemel og salt. Bland grundigt, og rul dejen ud i ca. 2 mm’s tykkelse mellem to stykker bagepapir.
  3. Læg dej og papir i køleskabet i min. 1 time, eller indtil den er fast.
  4. Forvarm ovnen til 170°.
  5. Tag dejen ud af køleskabet, og lad den temperere en smule, før du forer en form med den.
  6. Dæk tærtebunden med alufolie, fyld op med ris eller tørrede bønner, og bag i ca. 20 min.
  7. Fjern ris og alufolie, sæt bunden tilbage i ovnen, og bag den i ca. 5 min., eller indtil den er gylden.
  8. Afkøl på en bagerist.

Kaffeganache

Det skal du bruge:

  • hvid chokolade 400 g (jeg bruger Valrhona Ivoire)
  • piskefløde 300 g
  • kaffe 2 spsk. frisk- og groftmalet

Sådan gør du:

  1. Hak chokoladen fint.
  2. Bring fløden i kog, tag gryden af varmen, og tilsæt straks kaffen.
  3. Rør rundt, og sigt fløden.
  4. Hæld ca. 1/3 af den varme fløde over den hakkede chokolade, og bland forsigtigt med en dejskraber for at danne en elastisk og blank masse. Tilsæt derefter resten af fløden i to omgange, så den blanke konsistens bevares.
  5. Brug til sidst en stavblender for at opnå en perfekt emulsion.

Kaffesirup

Det skal du bruge:

  • vand 0,6 dl
  • sukker 70 g
  • kaffe 100 g stærk (50 g kaffe til 1,5 dl vand)
  • savoiardi (ladyfingers) 7 stk.

Sådan gør du:

  1. Bring vand og sukker i kog. Tag gryden af varmen, tilsæt kaffe, og afkøl derefter siruppen.
  2. Stil den bagte tærtebund på et fad, fyld den halvt op med kaffeganache, dyp nogle savoiardi-kager i siruppen, og læg dem ved siden af hinanden i tærten. Dæk med kaffeganache.
  3. Stil tærten i køleskab i 1 time.
  4. Pisk kaffecremen luftig og stiv, kom den i en sprøjtepose, og sprøjt et mønster ovenpå tærten.