© bobedre.dk

Honningbrød

Opskrift til 2 lækre brød

2 mindre brød

økologisk honning 125 g
sirup 120 g
brun farin 125 g
økologiske æg 2 stk., sammenpiskede
kærnemælk 1⁄4 l
økologisk citron 1⁄2, saft og skal
hvedemel 375 g
natron 1 tsk.
bagepulver 1 tsk.
stødt kanel 1 tsk. stødt
ingefær 2 tsk.
stødt nellike 1 tsk.
stødt kardemomme 1 tsk

• Forvarm ovnen til 150°.
• Smør 2 mindre forme med smør. Stil dem til side.
• Hæld honning, sirup og brun farin i en kasserolle.
• Varm det op til en tyktflydende masse - sukkeret behøver ikke at være helt smeltet.
• Køl sukkermassen af.
• Rør eller pisk æg og dernæst kærnemælk, citronsaft og citronskal i sukkermassen, og sigt til sidst de tørre ingredienser ned i dejen.
• Kom dejen i forme og bag midt i ovnen i ca. 1 time.
• Afkøl brødet på en rist.