Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Honningbrød

Opskrift til 2 lækre brød

© bobedre.dk

2 mindre brød

økologisk honning 125 g
sirup 120 g
brun farin 125 g
økologiske æg 2 stk., sammenpiskede
kærnemælk 1⁄4 l
økologisk citron 1⁄2, saft og skal
hvedemel 375 g
natron 1 tsk.
bagepulver 1 tsk.
stødt kanel 1 tsk. stødt
ingefær 2 tsk.
stødt nellike 1 tsk.
stødt kardemomme 1 tsk

• Forvarm ovnen til 150°.
• Smør 2 mindre forme med smør. Stil dem til side.
• Hæld honning, sirup og brun farin i en kasserolle.
• Varm det op til en tyktflydende masse - sukkeret behøver ikke at være helt smeltet.
• Køl sukkermassen af.
• Rør eller pisk æg og dernæst kærnemælk, citronsaft og citronskal i sukkermassen, og sigt til sidst de tørre ingredienser ned i dejen.
• Kom dejen i forme og bag midt i ovnen i ca. 1 time.
• Afkøl brødet på en rist.

Relaterede Artikler