Hindbærcheesecake-isbar

Hvis du er vild med cheesecake, så prøv denne is-version.

© Stine Christiansen

Hindbærcheesecake-isbar

Ca. 12 stykker

Det skal du bruge:

Bund

  • 150 g havrekiks
  • 100 g smeltet smør
  • 50 g kokosmel
  • 75 g hakkede mandler
  • 250 g hindbær
  • 25 g sukker

Is

  • 1 æggehvide
  • 25 g sukker
  • 1 knsp. salt
  • 4 dl piskefløde
  • 100 g sukker
  • 2 past. æggeblommer

Sådan gør du:

  1. Knus kiksene, og smelt smørret.
  2. Vend kiks, kokosmel og mandler i det smeltede smør.
  3. Beklæd en bageform ca. 18 x 25 cm med plastfilm.
  4. Kom kikseblandingen i bunden af formen, og tryk det sammen. Sæt det i køleskabet, indtil bunden er fast.
  5. Vend bærrene i sukker.
  6. Pisk æggehviden stiv, tilsæt sukker og salt, og pisk, til den er sej.
  7. Pisk fløden til luftig flødeskum.
  8. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps.
  9. Vend flødeskummet og marengsen i.
  10. Vend bærrene i iscremen, kom den ud på bunden, glat overfladen, og sæt isen i fryseren, til den er fast, ca. 2-3 timer.
  11. Skær isen i aflange stykker.
  12. Drys evt. med frysetørrede hindbær, og servér.

Tip: Kan laves med alle slags bær, men skær store bær i mindre stykker, og sørg for, at de trækker mindst 30 min. drysset med sukker.