© Anders Schønnemann

Himmelsk dessert med syrlig lemoncurd, hvid chokolade og marengs

Denne himmelske dessert forener det søde med det frisk syrlige – hjemmelavet lemoncurd med hvid chokolade og marengs. Få opskriften her!

Opskrift på marengs med lemoncurd og hvid chokolade

Til 4 personer

Denne dessert er lidt tidskrævende at lave, men smagen er alt arbejdet værd. Desserten er på samme tid både sød og frisk.

Det skal du bruge:

Kandiserede urter

  • krydderurter 1 lille håndfuld, fx mynte, skovsyre, basilikum
  • æggehvide 1⁄2 pasteuriseret
  • flormelis 35 g

Marengs

  • æggehvider 11⁄2 pasteuriseret
  • hvidvinseddike 1⁄2 tsk.
  • sukker 100 g
  • kokosmel 35 g

Lemoncurd

  • citroner 4 ubehandlede
  • æg 3 stk.
  • sukker 170 g
  • smør 70 g
  • piskefløde 1 1⁄2 dl
  • mascarpone 2 store spsk.
  • hvid chokolade 50 g

Sådan gør du:

  1. Pisk æggehviden let med en gaffel. Kom flormelis på en tallerken.
  2. Dyp krydderurtebladene i æggehvide. Lad bladene afdryppe, og vend dem derefter i flormelis. Lad bladene tørre på en bagerist et par timer.
  3. Tænd ovnen på 100 °.
  4. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt eddike, og pisk yderligere et øjeblik. Tilsæt gradvist sukkeret, og pisk, indtil marengsen er tyk, hvid og fast. Vend kokosmel i marengsmassen.
  5. Fordel massen i 4 runde fuglereder, ca. 10 cm i diameter – de skal formes sådan lidt skødesløst - og tør dem i ovnen i ca. 60 min. Det er vigtigt, de forbliver hvide og tørres fremfor bages. Afkøl dem.
  6. Riv skallen af 2 citroner. Pres citronerne, og kom saft, æg og sukker i en gryde, og pisk sammen over middelvarme. Det må ikke koge. Pisk et par minutter.
  7. Tilsæt citronskal og smør, og fortsæt med at piske, indtil massen er godt tyk.
  8. Hæld massen igennem en sigte, og afkøl.
  9. Pisk fløden til en let skum. Tilsæt mascarpone, og pisk, til cremen tykner. Rør cremen skødesløst med ca. 4 spsk. lemoncurd afhængig af smag.
  10. Servér marengs med creme, og pynt med spåner af hvid chokolade og kandiserede urter.

TIP Opbevares resten af lemoncurden i et glas med låg på køl, så holder det sig fint en uges tid. Lemoncurd smager også godt på brød eller som fyld i lagkage eller tærter.

Se flere desserter med marengs her.