Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Gulerodskage og rosa grape

Gulerodskagen er klædt i hvidt, for den er skåret i stykker og smurt med et tykt lag creme fraiche på alle sider. Hertil syrlig-bitre stykker rosa grape og pynt af urter af den søde slags som mynte, citronverbena eller citronmelisse.

© Anders Schønnemann

Opskrift til 4 personer

smør 200 g
muscovadosukker 200 g
æg 3 stk., store
gulerødder 300 g
mandler 100 g
hvedemel 250 g
bagepulver 1 tsk.
kanel 4 tsk.
vaniljesukker 2 tsk.
rosiner 1 dl
creme fraiche 1 lille bæger, 38 %
urter blandede, mynte, citronverbena og/eller citronmelisse
grape 2 stk., rosa
rørsukker 2-3 tsk.

Sæt ovnen på 200°.

Dæk en form (ca. 20 × 30 cm) med bagepapir. Rør smør og muscovadosukker sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen.

Riv gulerødderne, og vend dem i. Knus mandler til mel, og vend i.

Bland hvedemel, bagepulver, kanel og vaniljesukker i en skål, og vend med rosiner. Vend blandingen med sukker/smørdejen.

Kom dejen i formen, og glat ud. Bag kagen midt i ovnen i 30 min. Tag ud, og afkøl helt.

Skær kagen i kuber, og dæk med creme fraiche.

Skær grape i helt små tern, og vend med lidt rørsukker. Anret kagerne på tallerkener med grape og urter til.

Fad og hængende lygte af Hanne Bertelsen.

Relaterede Artikler