© Anders Schønnemann

Gulerodskage og rosa grape

Gulerodskagen er klædt i hvidt, for den er skåret i stykker og smurt med et tykt lag creme fraiche på alle sider. Hertil syrlig-bitre stykker rosa grape og pynt af urter af den søde slags som mynte, citronverbena eller citronmelisse.

Opskrift til 4 personer

smør 200 g
muscovadosukker 200 g
æg 3 stk., store
gulerødder 300 g
mandler 100 g
hvedemel 250 g
bagepulver 1 tsk.
kanel 4 tsk.
vaniljesukker 2 tsk.
rosiner 1 dl
creme fraiche 1 lille bæger, 38 %
urter blandede, mynte, citronverbena og/eller citronmelisse
grape 2 stk., rosa
rørsukker 2-3 tsk.

Sæt ovnen på 200°.

Dæk en form (ca. 20 × 30 cm) med bagepapir. Rør smør og muscovadosukker sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen.

Riv gulerødderne, og vend dem i. Knus mandler til mel, og vend i.

Bland hvedemel, bagepulver, kanel og vaniljesukker i en skål, og vend med rosiner. Vend blandingen med sukker/smørdejen.

Kom dejen i formen, og glat ud. Bag kagen midt i ovnen i 30 min. Tag ud, og afkøl helt.

Skær kagen i kuber, og dæk med creme fraiche.

Skær grape i helt små tern, og vend med lidt rørsukker. Anret kagerne på tallerkener med grape og urter til.

Fad og hængende lygte af Hanne Bertelsen.