Frisk og lækker cheesecake med citron og marengs
Denne cheesecake vil helt sikkert imponere dine gæster!
AfAnna Fors
Fremgangsmåde:
- Forvarm oven på cirka 160 grader.
- De knuste kiks kommes i en foodprocessor og langsomt tilføjes det smeltede smør til konsistensen er ensartet.
- Pres dejen ud i en springform på cirka 20 cm. Brug evt. et glas til at presse dejen i bunden og siderne af springformen, for at sikre at dejes er tæt. Sæt den i køleskabet indtil du skal bruge den igen.
- Flødeosten røres sammen i en skål til den har en cremet konsistens. Husk at røre godt når du tilføjer ingredienserne.
- Tilføj æggene et af gangen. Vent med at tilføje et æg til massen er helt ensartet.
- Tilføj sukker, citronskal og vaniljeekstrakt og rør det sammen til en blød konsistens.
- Langsomt tilføjes creme fraiche. Put lidt i af gangen indtil det er grundigt blandet.
- Cirka et halv glas lemon curd tilsættes i dejen. Det røres sammen så det bliver en ensartet masse.
- Tag springformen ud af køleskabet og hæld dejen i. Kagen bages i oven i 45 minutter. Når kanterne har sat sig og midten stadig ser flydende ud skal oven slukkes. Lad kagen blive i oven og sæt lågen på klem i 1 time, for at sikre at dejen ikke knækker.
- Kagen tages ud af ovnen og køles ned til stuetemperatur. Mens cheesecaken køler ned laves maregnsen.
- Brug en helt ren skål til marengsen. Pisk æggehviderne stive og tilsæt langsomt sukker og vaniljeekstrakt.
- Når kagen er helt nedkølet tilføjes et tyndt lag lemon curd på toppen. Fyld margensmassen i en sprøjtepose og lav et flot mønster på cheesecaken. Flamber forsigtigt marengsen med en gasbrænder til den får en smuk gyldenbrun farve.
- Server straks kagen. Hvis du ikke skal servere med det samme, så vent med at pynte med marengs til lige inden serveringen.