cheesecake lemon marengs opskrift

Frisk og lækker cheesecake med citron og marengs

Denne cheesecake vil helt sikkert imponere dine gæster!

Du skal bruge:

  • 1 glas lemon curd
  • 5 dl knuste kiks (evt. Digitive)
  • 8 spsk smeltet, usaltet smør
  • 450 g flødeost (stuetemperatur)
  • 3 store æg
  • 210 g sukker
  • 1 spsk økologisk citronskal
  • 2 tsk vaniljeekstrakt
  • 5 dl creme fraiche (stuetemperatur)

    Til maregns

  • 3 æggehvider

  • 150 g sukker
  • 1 tsk vaniljeekstrakt

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm oven på cirka 160 grader.
  2. De knuste kiks kommes i en foodprocessor og langsomt tilføjes det smeltede smør til konsistensen er ensartet.
  3. Pres dejen ud i en springform på cirka 20 cm. Brug evt. et glas til at presse dejen i bunden og siderne af springformen, for at sikre at dejes er tæt. Sæt den i køleskabet indtil du skal bruge den igen.
  4. Flødeosten røres sammen i en skål til den har en cremet konsistens. Husk at røre godt når du tilføjer ingredienserne.
  5. Tilføj æggene et af gangen. Vent med at tilføje et æg til massen er helt ensartet.
  6. Tilføj sukker, citronskal og vaniljeekstrakt og rør det sammen til en blød konsistens.
  7. Langsomt tilføjes creme fraiche. Put lidt i af gangen indtil det er grundigt blandet.
  8. Cirka et halv glas lemon curd tilsættes i dejen. Det røres sammen så det bliver en ensartet masse.
  9. Tag springformen ud af køleskabet og hæld dejen i. Kagen bages i oven i 45 minutter. Når kanterne har sat sig og midten stadig ser flydende ud skal oven slukkes. Lad kagen blive i oven og sæt lågen på klem i 1 time, for at sikre at dejen ikke knækker.
  10. Kagen tages ud af ovnen og køles ned til stuetemperatur. Mens cheesecaken køler ned laves maregnsen.
  11. Brug en helt ren skål til marengsen. Pisk æggehviderne stive og tilsæt langsomt sukker og vaniljeekstrakt.
  12. Når kagen er helt nedkølet tilføjes et tyndt lag lemon curd på toppen. Fyld margensmassen i en sprøjtepose og lav et flot mønster på cheesecaken. Flamber forsigtigt marengsen med en gasbrænder til den får en smuk gyldenbrun farve.
  13. Server straks kagen. Hvis du ikke skal servere med det samme, så vent med at pynte med marengs til lige inden serveringen.