Diamanter

Lækre småkager til den mørke juletid ...

© Frederikke Heiberg

alm. sukker 90 g
smør 180 g, fast – men ikke hårdt
hvedemel 250 g
kakao 15 g
kanel ½ tsk.
salt 1 knivsp.
rørsukker ca. 100 g, mørkt

Hæld almindeligt sukker, smør, hvedemel, kakao og kanel i en stor skål, og gnid det hele sammen med hænderne.

Saml dejen, til den hænger sammen – dette må højst vare 2 min.

Del dejen i to lige store dele, og rul hver del til en rulle med en diam. på 4 cm, rund eller kantet.

Hæld rørsukker ud på et stykke bagepapir, og rul hver dejrulle godt heri.

Sæt dejen koldt i min. ½ time, gerne natten over.

Forvarm ovnen til 180?.

Skær dejrullerne i ca. ½ cm tykke skiver, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag kagerne i ca. 10-15 minutter, til de er gyldne.