© Frederikke Heiberg

Diamanter

Lækre småkager til den mørke juletid ...

Diamant småkager

Det skal du bruge:

  • alm. sukker 90 g
  • smør 180 g, fast - men ikke hårdt
  • hvedemel 250 g
  • kakao 15 g
  • kanel ½ tsk.
  • salt 1 knivsp.
  • rørsukker ca. 100 g, mørkt

Sådan gør du:

  1. Hæld almindeligt sukker, smør, hvedemel, kakao og kanel i en stor skål, og gnid det hele sammen med hænderne.
  2. Saml dejen, til den hænger sammen – dette må højst vare 2 min.
  3. Del dejen i to lige store dele, og rul hver del til en rulle med en diam. på 4 cm, rund eller kantet.
  4. Hæld rørsukker ud på et stykke bagepapir, og rul hver dejrulle godt heri.
  5. Sæt dejen koldt i min. ½ time, gerne natten over.
  6. Forvarm ovnen til 180grader.
  7. Skær dejrullerne i ca. ½ cm tykke skiver, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  8. Bag kagerne i ca. 10-15 minutter, til de er gyldne.