Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Citrustærte

Sød og syrlig opskrift på en lækker citrustærte med glaseret appelsin og citron på toppen.

© Frederikke Heiberg

Opskrift på mørdej:
mel 250 g
sukker 10 g
salt 5 g
smør 200 g
æg 1 stk.
mælk 2 spsk.

Kom melet i en stor skål, bland sukker og salt i kanten af melet, og put smørret og ægget i en fordybning i midten, inden du ælter det hele sammen. Saml dejen færdig ved at trykke den sammen med håndfladen, mens mælken tilsættes. Lad dejen hvile koldt i mindst en time, helst en nat.

Forvarm ovnen til 200°. Fór en tærteform godt i bund og sider med den udrullede tærtedej. Dæk dejen med alufolie, fyld op med riskorn, og bag bunden i midten af ovnen i ca. 15 min. Tag formen ud, fjern forsigtigt ris og alufolie, og bag tærten igen i 5 minutter. Stik med en gaffel, hvis bunden løfter sig lidt. Tag tærten ud, og lad den køle af.

Fyld:
æg 6 stk.
sukker 260 g
citronsaft 2 dl, friskpresset
appelsinsaft 2 dl, friskpresset
appelsin 1 stk., usprøjtet, fileteret, og reven skal herfra
citron 1 stk., usprøjtet, fileteret, og reven skal herfra
smør 75 g
piskefløde 6 spsk.
flormelis til glasering

Kom æg, sukker, citronsaft, appelsinsaft og reven skal fra frugterne i en skål, og pisk godt sammen. Varm smør og piskefløde op i lille gryde. Tilsæt æggemassen, og sæt igen gryden over middelvarme. Rør rundt med en gummidejskraber, og lad cremen tykne, ikke koge. Hæld cremen igennem en si over i en skål, og lad den køle lidt af.

Skær fileter ud af citrusfrugterne. Varm ovnen op til 190°. Hæld forsigtigt cremen i den forbagte bund, og lad tærten bage på næstøverste rille i ca. 20 min. Læg så citrusfileterne i et fint mønster på tærten, sigt med flormelis, og glasér overfladen under ovngrillen eller med en gasbrænder.

Servéres lun eller kold.

TIP: Dæk tærtekanten med en stribe alufolie så den ikke bliver for mørk.

Relaterede Artikler