
Chokoladesmåkager
Nemme småkager til efterårshyggen
AfCa. 40 stk.
appelsinskal 40 g syltet
chokolade 150 g mørk 64% (jeg bruger Valrhona Manjari)
mel 180 g
kakaopulver 30 g
bagepulver 1 tsk.
smør 160 g blødt
sukker 50 g
brun farin 125 g
havsalt ½ tsk. (flagesalt)
• Skær appelsinskal og chokolade i små stykker, og kom dem i en skål.
• Sigt mel, kakaopulver og bagepulver sammen i en skål.
• Pisk smør, sukker, brun farin og salt i en røreskål. Tilsæt de tørre ingredienser og til sidst appelsinskal samt chokoladestykker.
• Del portionen i tre lige store dele, og rul hver portion til en pølse på ca. 2,5 cm i diam.
• Pak dem ind, og lad dem hvile 1 time i køleskabet.
• Forvarm ovnen til 170°.
• Skær skiver på ca. 1,5 cm’s tykkelse, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
• Bag kagerne midt i ovnen i 6-8 min. De må ikke få for meget, men skal være bløde indeni.
• Lad kagerne køle af på en bagerist.