Dessert —
Cheesecake med hvid chokolade og rabarbergelé
En sprød kiksebund toppet med hvid chokolade-ostecreme og smuk rabarbergele er den perfekte forårsdessert.
Tekst — Lone Kjær
Teglas fra Ikea, bestik i messing er loppefund.
Cheesecake med hvid chokolade og rabarbergelé
Til 4 personer
Det skal du bruge:
Bund
- 100 g fuldkorns-digesivekiks
- 50 g smeltet smør
Cheesecake
- 2 blade husblas
- 50 g hvid chokolade
- 1 æg
- 40 g sukker
- 1 ½ dl cremefraiche 18%
- 1 spsk. citronsaft
- 1 dl piskefløde
Rabarbergelé
- 2 blade husblas
- 200 g rabarber
- 100 g sukker
- 1 dl vand
Sådan gør du:
Bund
- Knus kiksene fint.
- Smelt smørret, og bland med kiks.
- Fordel blandingen i 4 glas, og pres dem godt sammen.
- Stil glassene på køl.
Cheesecake
- Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
- Smelt chokoladen i en skål over vandbad.
- Pisk æg og sukker lyst og luftigt, og tilsæt cremefraiche.
- Pisk fløden til en let skum.
- Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved.
- Smelt den i en skål i vandbad.
- Afkøl husblassen med citronsaft, og vend den i æggeblandingen.
- Rør ½ dl af blandingen i chokoladen, og rør det godt sammen, inden det hele røres i æggeblandingen.
- Vend forsigtigt letpisket fløde i, og fold til ensartet creme.
- Fordel cremen i glassene på kiksebunden, og stil på køl i mindst 4 timer eller til næste dag.
Rabarbergelé
- Læg husblas i koldt vand i ca. 10 min.
- Skær rabarber i små stykker, og kom dem i en gryde med sukker og vand, og kog i ca. 10 min. ved svag varme, indtil rabarberne er møre.
- Si saften fra, og lad den afkøle til fingervarm. Der skal være ca. 2 dl saft.
- Kram husblas fri for vand, og rør i rabarbersaften, til den er opløst.
- Hæld geleen over ostekagerne, og lad den stå og sætte sig ca. 1 time i køleskabet.