Cheesecake med hvid chokolade og rabarbergelé

En sprød kiksebund toppet med hvid chokolade-ostecreme og smuk rabarbergele er den perfekte forårsdessert.

Påskefrokost menu Cheesecake med hvid chokolade og rabarbergelé
© Tia Borgsmidt

Teglas fra Ikea, bestik i messing er loppefund.

Cheesecake med hvid chokolade og rabarbergelé

Til 4 personer

Det skal du bruge:

Bund

  • 100 g fuldkorns-digesivekiks
  • 50 g smeltet smør

Cheesecake

  • 2 blade husblas
  • 50 g hvid chokolade
  • 1 æg
  • 40 g sukker
  • 1 ½ dl cremefraiche 18%
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 dl piskefløde

Rabarbergelé

  • 2 blade husblas
  • 200 g rabarber
  • 100 g sukker
  • 1 dl vand

Sådan gør du:

Bund

  1. Knus kiksene fint.
  2. Smelt smørret, og bland med kiks.
  3. Fordel blandingen i 4 glas, og pres dem godt sammen.
  4. Stil glassene på køl.

Cheesecake

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  2. Smelt chokoladen i en skål over vandbad.
  3. Pisk æg og sukker lyst og luftigt, og tilsæt cremefraiche.
  4. Pisk fløden til en let skum.
  5. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved.
  6. Smelt den i en skål i vandbad.
  7. Afkøl husblassen med citronsaft, og vend den i æggeblandingen.
  8. Rør ½ dl af blandingen i chokoladen, og rør det godt sammen, inden det hele røres i æggeblandingen.
  9. Vend forsigtigt letpisket fløde i, og fold til ensartet creme.
  10. Fordel cremen i glassene på kiksebunden, og stil på køl i mindst 4 timer eller til næste dag.

Rabarbergelé

  1. Læg husblas i koldt vand i ca. 10 min.
  2. Skær rabarber i små stykker, og kom dem i en gryde med sukker og vand, og kog i ca. 10 min. ved svag varme, indtil rabarberne er møre.
  3. Si saften fra, og lad den afkøle til fingervarm. Der skal være ca. 2 dl saft.
  4. Kram husblas fri for vand, og rør i rabarbersaften, til den er opløst.
  5. Hæld geleen over ostekagerne, og lad den stå og sætte sig ca. 1 time i køleskabet.