© Frederikke Heiberg

Brombærkompot

Opskrift på en sød makker til is og andet godt ...

Brombærkompot

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 pers.

  • 250 g brombær
  • 150 g sukker
  • 1 stang god vanilje
  • 1 citron

Sådan gør du

  1. Skyl brombærrene forsigtigt, og fjern forskellige urenheder.
  1. Kom bærrene i en gryde sammen med sukkeret, og lad dem stå og trække i minimum 1 time.
  1. Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og kom både korn og stang i gryden.
  1. Skræl med en kartoffelskræller en lang strimmel citronskal kun den gule, ydre skal og kom også den i gryden.
  1. Bring det hele langsomt i kog, og lad kompotten koge i 10 minutter, uden at bærrene går i stykker.
  1. Afkøl kompotten, og opbevar den i køleskab.