Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Brombærkompot

Opskrift på en sød makker til is og andet godt ...

© Frederikke Heiberg

brombær 250 g
sukker 150 g
vanilje 1 stang, god
citron 1 stk. usprøjtet

Skyl brombærrene forsigtigt, og fjern forskellige urenheder. Kom bærrene i en gryde sammen med sukkeret, og lad dem stå og trække i minimum 1 time. Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og kom både korn og stang i gryden. Skræl med en kartoffelskræller en lang strimmel citronskal – kun den gule, ydre skal – og kom også den i gryden. Bring det hele langsomt i kog, og lad kompotten koge i 10 minutter, uden at bærrene går i stykker.

Afkøl kompotten, og opbevar den i køleskab.

Relaterede Artikler