© Frederikke Heiberg Dessert Brombærkompot Opskrift på en sød makker til is og andet godt ... Af Morten Heiberg — 02. november 2009 Brombærkompot Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 pers. + 250 g brombær 150 g sukker 1 stang god vanilje 1 citron Sådan gør du Skyl brombærrene forsigtigt, og fjern forskellige urenheder. Kom bærrene i en gryde sammen med sukkeret, og lad dem stå og trække i minimum 1 time. Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og kom både korn og stang i gryden. Skræl med en kartoffelskræller en lang strimmel citronskal kun den gule, ydre skal og kom også den i gryden. Bring det hele langsomt i kog, og lad kompotten koge i 10 minutter, uden at bærrene går i stykker. Afkøl kompotten, og opbevar den i køleskab. Relateret Dessert Marengskage med kirsebær og hjemmelavet vaniljeis Dessert Koldskål med stikkelsbær og blomsterdrys Dessert Suppe a la rødgrød og hjemmelavet vaniljeparfait Dessert Æblemazarin, hvid chokolade og glace Hovedret Kalvemørbrad med smørdampede porrer, rødløg og sennepssauce Dessert Sommerbær med koldskålscreme