© Frederikke Heiberg Dessert Opskrift på brombærkompot Opskrift på en sød makker til is og andet godt ... Af Morten Heiberg — 02. november 2009 Brombærkompot Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 portion + 500 g brombær 300 g sukker 2 stang god vanilje 2 citron Sådan gør du Skyl brombærrene forsigtigt, og fjern forskellige urenheder. Kom bærrene i en gryde sammen med sukkeret, og lad dem stå og trække i minimum 1 time. Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og kom både korn og stang i gryden. Skræl med en kartoffelskræller en lang strimmel citronskal kun den gule, ydre skal og kom også den i gryden. Bring det hele langsomt i kog, og lad kompotten koge i 10 minutter, uden at bærrene går i stykker. Afkøl kompotten, og opbevar den i køleskab. Relateret Julemad Opskrift på Gateau au chocolat med appelsin og granatæble Dessert Opskrift på overdådig mandelkage med luftigt skum og friske bær Dessert Opskrift på hvid tiramisu med et syrligt twist Dessert Opskrift på 4 hjemmelavede ispinde med mango, blåbær, jordbær og ananas Dessert Morten Heibergs opskrift på crème brûlée med et kaffe-twist Dessert Opskrift på æblekage med vanilje