© Frederikke Heiberg Dessert Opskrift på brombærkompot Opskrift på en sød makker til is og andet godt ... Af Morten Heiberg — 02. november 2009 Brombærkompot Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 portion + 500 g brombær 300 g sukker 2 stang god vanilje 2 citron Sådan gør du Skyl brombærrene forsigtigt, og fjern forskellige urenheder. Kom bærrene i en gryde sammen med sukkeret, og lad dem stå og trække i minimum 1 time. Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og kom både korn og stang i gryden. Skræl med en kartoffelskræller en lang strimmel citronskal kun den gule, ydre skal og kom også den i gryden. Bring det hele langsomt i kog, og lad kompotten koge i 10 minutter, uden at bærrene går i stykker. Afkøl kompotten, og opbevar den i køleskab. Relateret Forret Opskrift på lækker grøntsagstærte med burrata og marinerede grøntsager Dessert Opskrift på overdådig mandelkage med luftigt skum og friske bær Dessert Opskrift på 4 hjemmelavede ispinde med mango, blåbær, jordbær og ananas Dessert Opskrift på æbleroser Dessert Skøn dessert tryllet frem på ingen tid: Indbagte blommer med timian og kanelcreme Dessert Morten Heibergs opskrift på crème brûlée med et kaffe-twist