Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Basilikumis med melonsalat

Opskrift på is med konsistens som gammeldags mælkeis og en delikat citronsmag. Servér sæsonens frugt til, fx sød og saftig melonkød i mundrette bidder.

Lyst til grønt basilikum

© Peter Kam

Opskrift til 4 personer

pasteuriserede æggeblommer 2 bægre
sukker 120 g
sødmælk 3 dl
piskefløde 2 1?2 dl
citronbasilikum 1 håndfuld fint klippede blade

Pisk æggeblommerne til en tyk, banangul creme med sukkeret. Bring sødmælk i kog med piskefløde og citronbasilikum, og hæld blandingen i æggecremen lidt efter lidt, mens du pisker kraftigt. Afkøl massen, og frys den, helst i en ismaskine.

Basilikum (Ocimum basilicum)
Basilikumfamilen er stor og spændende, prøv citronbasilikum (O. basilicum citriodorum, øverst), dens spidse, grønne blade dufter henrivende af citron. Den smager fint i te og drinks og giver raffineret smag til hjemmelavet is. Rød basilikum fås i flere varianter med mere eller mindre store blade, brede eller mere spidse, alle i forskellige rødviolette nuancer og alle med markant basilikumsmag. Dekorativ i salater, til sandwich og smørrebrød. Kanelbasilikum (O. basilicum americanum) dufter og smager, som navnet siger, af kanel.

Relaterede Artikler