Basilikumis med melonsalat

Opskrift på is med konsistens som gammeldags mælkeis og en delikat citronsmag. Servér sæsonens frugt til, fx sød og saftig melonkød i mundrette bidder.

Lyst til grønt basilikum

© Peter Kam

Opskrift til 4 personer

pasteuriserede æggeblommer 2 bægre
sukker 120 g
sødmælk 3 dl
piskefløde 2 1?2 dl
citronbasilikum 1 håndfuld fint klippede blade

Pisk æggeblommerne til en tyk, banangul creme med sukkeret. Bring sødmælk i kog med piskefløde og citronbasilikum, og hæld blandingen i æggecremen lidt efter lidt, mens du pisker kraftigt. Afkøl massen, og frys den, helst i en ismaskine.

Basilikum (Ocimum basilicum)
Basilikumfamilen er stor og spændende, prøv citronbasilikum (O. basilicum citriodorum, øverst), dens spidse, grønne blade dufter henrivende af citron. Den smager fint i te og drinks og giver raffineret smag til hjemmelavet is. Rød basilikum fås i flere varianter med mere eller mindre store blade, brede eller mere spidse, alle i forskellige rødviolette nuancer og alle med markant basilikumsmag. Dekorativ i salater, til sandwich og smørrebrød. Kanelbasilikum (O. basilicum americanum) dufter og smager, som navnet siger, af kanel.

Relaterede Artikler