Klassisk Crème Brûlée

Her kan du få en lækker opskrift på Créme Brûlée, der er oplagt til aftener, hvor der skal gøres lidt ekstra ud af serveringen.

Klassisk Creme Brulee
© Ulf Svane

Klassisk Crème Brûlée

6-8 pers. alt efter formens størrelse

Dét skal du bruge:

  • 500 g piskefløde
  • 1 stang vanilje
  • 35 g æg (1 lille æg)
  • 65 g æggeblommer
  • 90 g sukker
  • 80 g rørsukker til karamellisering
  • friske hindbær til pynt

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 120 °.
  2. Kom fløden i en tykbundet gryde over middelvarme.
  3. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  4. Kom korn og stang i fløden.
  5. Bring fløden i kog, fjern gryden fra varmen, læg låg på, og lad den trække i 10 minutter.
  6. Pisk æg, æggeblommer og sukker sammen i en skål.
  7. Tilsæt den varme fløde lidt ad gangen og under piskning.
  8. Hæld æggemassen igennem en fin sigte over i en skål eller kande.
  9. Sæt 6 eller 8 ovnfaste portionsskåle i en lille bradepande. Stil bradepanden på en bageplade. Fordel cremen i skålene.
  10. Sæt pladen midt i ovnen, og hæld kogende vand i bradepanden, så skålenes kanter er dækkede af vand.
  11. Bag cremerne i ca. 1 time og 10 minutter, afhængig af størrelsen af skålene.
  12. Afkøl dem på en bagerist.
  13. Dæk skålene med creme til med husholdningsfilm, og stil dem i køleskabet i minimum 4 timer og gerne natten over.
  14. Drys rørsukker på overfladen umiddelbart inden servering, og karamelliser sukkeret med en bunsenbrænder eller under en meget varm ovngrill. Det skal gå stærkt, så cremen stadig er kold under karamellaget.
  15. Pynt med friske hindbær eller jordbær.