
Citronsukkerkager med glasur
Små citrondruknede sukkerkager pyntet med hvid glasur og hvide kugler. Glasuren er smagt til med rosenvand.
AfMaria Meldgaard
Citronsukkerkager
Opskrift af Maria Meldgaard
20 stk.
Det skal du bruge
- 125 g smør
- 2 dl sukker
- 2 æg
- 1 tsk. vaniljesukker
- 4 dl hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 dl piskefløde
- 1 økologisk citron
- 2 dl flormelis
- 1 tsk. rosenvand
- Vand
- Pyntekugler
Sådan gør du
Sæt ovnen på 200 grader. Kom smør og sukker i en skål, og pisk luftigt. Pisk æg heri. Bland vaniljesukker, hvedemel og bagepulver heri. Pisk sammen, og pisk til sidst fløden heri. Fordel dejen i 20 smurte metal-muffinforme. Bag kagerne i ca. 15 minutter. Tag ud, og dryp dem alle med lidt citronsaft. Afkøl helt. Kom flormelis i en skål, og krydr med rosenvand. Kom nu nogle dråber vand i flormelissen, indtil du får en fin glasur. Pynt kagerne med glasur og kugler. Lad stivne. Servér.