Citronsukkerkager med glasur

Små citrondruknede sukkerkager pyntet med hvid glasur og hvide kugler. Glasuren er smagt til med rosenvand.

Citronsukkerkager
© Kira Brandt

Citronsukkerkager

Opskrift af Maria Meldgaard

20 stk.

Det skal du bruge

  • 125 g smør
  • 2 dl sukker
  • 2 æg
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 4 dl hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 dl piskefløde
  • 1 økologisk citron
  • 2 dl flormelis
  • 1 tsk. rosenvand
  • Vand
  • Pyntekugler

Sådan gør du

Sæt ovnen på 200 grader. Kom smør og sukker i en skål, og pisk luftigt. Pisk æg heri. Bland vaniljesukker, hvedemel og bagepulver heri. Pisk sammen, og pisk til sidst fløden heri. Fordel dejen i 20 smurte metal-muffinforme. Bag kagerne i ca. 15 minutter. Tag ud, og dryp dem alle med lidt citronsaft. Afkøl helt. Kom flormelis i en skål, og krydr med rosenvand. Kom nu nogle dråber vand i flormelissen, indtil du får en fin glasur. Pynt kagerne med glasur og kugler. Lad stivne. Servér.