Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Citronsukkerkager med glasur

Små citrondruknede sukkerkager pyntet med hvid glasur og hvide kugler. Glasuren er smagt til med rosenvand.

Citronsukkerkager

© Kira Brandt

Citronsukkerkager

Opskrift af Maria Meldgaard

20 stk.

Det skal du bruge

  • 125 g smør
  • 2 dl sukker
  • 2 æg
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 4 dl hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 dl piskefløde
  • 1 økologisk citron
  • 2 dl flormelis
  • 1 tsk. rosenvand
  • Vand
  • Pyntekugler

Sådan gør du

Sæt ovnen på 200 grader. Kom smør og sukker i en skål, og pisk luftigt. Pisk æg heri. Bland vaniljesukker, hvedemel og bagepulver heri. Pisk sammen, og pisk til sidst fløden heri. Fordel dejen i 20 smurte metal-muffinforme. Bag kagerne i ca. 15 minutter. Tag ud, og dryp dem alle med lidt citronsaft. Afkøl helt. Kom flormelis i en skål, og krydr med rosenvand. Kom nu nogle dråber vand i flormelissen, indtil du får en fin glasur. Pynt kagerne med glasur og kugler. Lad stivne. Servér.

Håndplukket til dig