
Sådan laver du de lækreste varme hveder til Store Bededag
Få opskriften på de bedste hveder til Store Bededag – de er et sikkert hit.
AfVarme hvedeknopper til Bededag
Store Bededag er snart over os, og det betyder selvfølgelig varme hveder. Vi har derfor fundet en lækker opskrift frem på de velsmagende brød samt et par små facts om, hvorfor vi egentlig spiser hveder på Bededagen, som i år falder fredag d. 17. maj.
Derfor spiser vi hveder
I 1686 samlede biskop Hans Bagger alle hele og halve helligdage, hvor man skulle bede, til én helligdag: Store Bededag.
På Bededagen skulle der selvfølgelig bedes, så man måtte hverken handle, arbejde, rejse, lege eller noget som helst andet end at bede.
Derfor kunne bagerne heller ikke arbejde og bage brød, så derfor opfandt man hvedeknopper, som de bagte masser af dagen inden og solgte dem, så folket kunne nyde en varm hvedeknop på Store Bededag.