Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Asparges med ramsløgsmayo og fjordrejer

En nem opskrift med stor effekt.

© Lene Samsø

Asparges med ramsløgsmayo og fjordrejer

Forret til 4 personer

Ramsløg og forår hænger så godt sammen. Og ramsløg og asparges er virkelig gode venner. Her en grøn ramsløgsmayo med fine asparges. Meganemt og smukt til gæster eller en solrig onsdag.

Det skal du bruge:

Asparges:

  • 1 stort bundt grønne asparges, 450 g
  • Salt
  • Smør

Ramsløgsmayo:

  • 1 dl grofthakkede ramsløg
  • 2 dl olie, fx vindruekerneolie
  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. hvidvinseddike

Desuden:

  • 100-200 g pillede fjordrejer
  • Godt brød
  • Citron

Sådan gør du:

Asparges:

  1. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og kassér den.
  2. Damp aspargesene i 1-2 cm kogende, saltet vand med en smule smør i. Damp i ½-1 min. Afdryp.

Ramsløgsmayo:

  1. Blend ramsløg med olien.
  2. Pisk æggeblomme med dijon, salt og eddike, og pisk den grønne olie i stille og roligt. Smag til.

Servering:

  1. Servér asparges med mayo, rejer, godt brød og citron.

TIP: Har du ikke ramsløg, kan du lave mayonnaisen med purløg.