Ramsløg og forår hænger så godt sammen. Og ramsløg og asparges er virkelig gode venner. Her en grøn ramsløgsmayo med fine asparges. Meganemt og smukt til gæster eller en solrig onsdag.
Det skal du bruge:
Asparges:
1 stort bundt grønne asparges, 450 g
Salt
Smør
Ramsløgsmayo:
1 dl grofthakkede ramsløg
2 dl olie, fx vindruekerneolie
2 æggeblommer
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. salt
2 spsk. hvidvinseddike
Desuden:
100-200 g pillede fjordrejer
Godt brød
Citron
Sådan gør du:
Asparges:
Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og kassér den.
Damp aspargesene i 1-2 cm kogende, saltet vand med en smule smør i. Damp i ½-1 min. Afdryp.
Ramsløgsmayo:
Blend ramsløg med olien.
Pisk æggeblomme med dijon, salt og eddike, og pisk den grønne olie i stille og roligt. Smag til.
Servering:
Servér asparges med mayo, rejer, godt brød og citron.
TIP: Har du ikke ramsløg, kan du lave mayonnaisen med purløg.