Tysk kunstner baner vejen for skinnende gulve hos dig

Udstilling i Freiburg afslører epoxygulvets uendeligt mange muligheder som både gulvbelægning og kunst.

Epoxy lærredet
© designboom.com

Peter Zimmermann (f. 1956) er en tysk billedkunstner. Han er blandt andet kendt for sine farvestærke billeder med skinnende overflader, som nogen har kaldt for "blob paintings".

I Peter Zimmermanns aktuelle udstilling i Freiburg i Tyskland har han taget skridtet videre og inddraget museumsgulvene som lærred for sine rytmiske farveskift.

Peter Zimmerman bruger epoxy maling. Det har han sig eget kunstneriske formål med. Samtidig viser han dog meget fremsynet, hvordan husejere kan udnytte den forholdsvise nye gulvbelægningsteknik, som epoxy gulvet repræsenterer.

Søen i gulvet
© designboom.com

Når man ser Peter Zimmermanns gulve på afstand, så ligner de noget man kan forsvinde ned i.

Sådan opfører epoxy gulve sig dog ikke. Ganske vist er epoxy'en flydende, når gulvet lægges, men hele kunsten består i at time processen, så gulvet hærder og bliver fast.

Gøres det rigtigt, kan et epoxy gulv bestå i flere årtier og mindst lige så længe som alle mulige andre former for gulvbelægning.

Peter Zimmermanns lærreder
© freiburg.de

Peter Zimmermann har dog ikke et ærinde som gulvmand. Han er billedkunstner fra inderst til yderst.

Med sine gulve i epoxy - eller kunstharpiks, som man også kan kalde det - skaber han en flydende overgang mellem sine oliemalerier og det gulv, som beskuerne går rundt på.

Rammer
© designboom.com

Dørenes rammer bliver i Peter Zimmermanns farverige univers også en slags billedrammer i 3D.

Samtidig med det bliver de besøgende på kunstmuseet på en meget sanselig måde en del af værkerne.

Gulvet
© designboom.com

De meget smukke fotos i fugleperspektiv, som er blevet taget til lejligheden, viser meget tydeligt de flydende grænser mellem kunsten på væggen og de flukturerende farver i epoxy gulvet.

Udstillingen
© designboom.com

Peter Zimmermanns udstilling vises frem til 19 juni 2016 i en tidligere pigeskole i Freiburg, som er en del af Museum für neue Kunst i den sydtyske by.

Læs mere om udstillingen her.

Læs mere om epoxy gulve her.

Kilde: designboom.dk.