Tre toneangivende designbrands har forvandlet Kunsthal Charlottenborg til CPH:DOX

CPH:DOX er rykket ind på Kunsthal Charlottenborg, sammen med tre brands, der er kendt for enestående design.

© Benita Marcussen

CPH:DOX flytter ind i Kunsthal Charlottenborg

Fra 23. marts til 3. april 2022 flytter CPH:DOX ind i Kunsthal Charlottenborg. Med sig dokumentarfilmfestivalen taget interiør fra tre nye samarbejdspartnere, &Tradition, Flos og PLEASE WAIT to be SEATED, så kunsthallen ombygges til et internationalt festivalpalæ, hvor publikum kan opleve biografer, en kunstudstilling, interaktive værker, debatter, branche-forum og cafélounge.

En verden af farver

Besøgende går lidt af en farveeksplosion i møde, når de lægger vejen forbi Kunsthallen. Samtlige vægge er pakket ind 1000m2 farverige tekstiler og forvandlet til et festivalpalæ, der fungerer som hjertet for CPH:DOX under festivalens 12 dage.

Konceptet for Kunsthal Charlottenborg er skabt af designerne Lise Birgens Kristensen og Anne Dorthe Vester, der siger:

– Mark Rothko har været en stor inspiration for projektet. Flere af hans malerier fylder hele vægge fra gulv til loft – et greb, han arbejdede bevidst med, for at gøre beskueren til en del af oplevelsen snarere end adskilt fra maleriet. Ligesom Rothko forsøger vi at skabe følelsen af at være indhyllet i farver og rum, så publikum får en kropslig oplevelse, når de besøger Kunsthal Charlottenborg.

© Benita Marcussen
© Benita Marcussen

&Tradition, PLEASE WAIT to be SEATED og Flos

Kunsthal Charlottenborg bliver indrettet med interiør fra de toneangivende designbrands &Tradition, PLEASE WAIT to be SEATED og Flos, der er CPH:DOXs nye samarbejdspartnere.

– I år har vi fået muligheden for at kombinere møbler og lys fra &Tradition, PLEASE WAIT to be SEATED og Flos, hvilket er en stor kvalitet for projektet. De tre brands er forskellige, men komplimenterer hinanden virkelig godt; Please Wait To Be Seated har et legende og farverigt univers med fokus på kvalitet, &Tradition skriver sig ind i den nordiske designtradition med klassiske design såvel som morgendagens klassikere, og italienske Flos har et internationalt udtryk med et bredt udvalg af både nye og gamle designs, siger Lise og Anne Dorthe.

Møblerne og belysningen fra de tre designbrands har fået nyt liv i hænderne på Lise Birgens Kristensen og Anne Dorthe Vester, der blandt andet har skabt et stort værk med 30 spejle fra PLEASE WAIT to be SEATED og en lysinstallation med lamper af Michael Anastassiades for Flos.

Særlige rammer for store filmoplevelser

Hvert af festivalpalæets rum arbejder med horisontlinjen og farvekombinationer, som adskiller sig rum for rum. Rum og interiør flyder sammen og skaber en helhedsoplevelse for de besøgende, så de får mere end blot en stor filmoplevelse.

– CPH:DOX adskiller sig fra andre dokumentarfilmfestivaler på grund af alle de spændende ting, der sker rundt om filmene – og det skal festivalpalæet selvfølgelig også afspejle. Vi kunne sagtens bare sætte en masse fine møbler ind på Kunsthal Charlottenborg, men vi forsøger her at skabe en
anden visuel oplevelse til festivalens gæster, forklarer arkitekterne.

Besøg CPH:DOX på Kunsthal Charlottenborg fra 23. marts til 3. april 2022.

Her finder du information om film og events, som finder sted på Kunsthal Charlottenborg og rundt omkring på festivalens øvrige venues i København.

LÆS OGSÅ