Se vinderne af Dansk Arkitektur Centers fotokonkurrence

De tre vindere er fundet blandt mere end 4.000 fotos indsendt af danskere fra hele landet.

© 1. plads: Take cover af Oliver Sperling

Oplev de 55 bedste fotos

Dansk Arkitektur Centers fotokonkurrence, Fang din by, er slut og erstattes inden længe af deres Fang din by-fotoudstilling, hvor 55 af de mange indsendte fotos udstilles på Bryghuspladsen i København.

Udstillingen blev åbnet med festlig musik, taler samt kolde forfriskninger, og samtidig blev sløret løftet for konkurrencens vindere af 1. 2. og 3. præmien.

© 2. plads: Ud på isen af Anders Hjerming

Ensomhed og fællesskab

Dette års fotokonkurrence har haft det overordnede tema, “En by for alle”, som stiller spørgsmålstegn ved, om vores byers arkitektur er inkluderende nok. De mange fotos afspejler dermed, hvordan arkitekturen danner rammen om både fællesskab og ensomhed i vores byers rum.

De indsendte fotos udstiller, hvordan byens rum kan tilbyde en magisk pause og muligheden for at tage byen i brug på sin helt egen måde – men også, hvordan byen kan være et hierarki, hvor nogle må slide, mens andre kan bruge byen som et rekreativt rum.

© 3. plads: Busstop af Erik Jacoby Petersens Hjerming

Byrum og historiefortælling på skoleskemaet

Sideløbende med Dansk Arkitektur Centers populære fotokonkurrence har de haft en lignende skolekonkurrence, hvor hele 1600 skoleelever har arbejdet med byrum i deres lokalområde og historiefortælling gennem fotomediet. Vinderne af denne konkurrence blev ligeledes kåret til udstillingensåbningen.

Udstillingsåbning og præmieoverrækkelse til konkurrencens vindere foregik den 18. juni på Bryghuspladsen foran Dansk Arkitektur Center.

Udstillingsperiode

Bryghuspladsen ved Dansk Arkitektur Center: 18. juni - 7. oktober
Sønderborg Bibliotek: 18. juni - 15. august
Ringsted Bibliotek: digital fotoudstilling fra 20. juni - 16 august
Faaborg Bibliotek: digital fotoudstilling fra den 25. juni - 23 juli
Aarhus DOKK1: 17. august - 27. september

Læs mere om udstillingen her.