Tag med dronehotel til paradis

Det lyder vildt, men droneteknologien er ved at være parat til det store bæredygtige svæv ud i egne, der tidligere var utilnærmelige.

Driftscape
© HOK

Man kan finde mange mærkelige animationer af højtflyvende teknologiske ideer, der nok vil ende deres dage som utopier.

Sådan kan Driftscape også ved første øjekast tage sig ud. Driftscape er en vision om en ny type luftfartøj bygget med droneteknologi. Det vil dog være droner, der forlængst er vokset ud over legetøjs- og hobbystadiet.

Flyvende hoteller
© HOK

Driftscape er flyvende hoteller med 360 graders udsyn fra flyvende hotelværelser.

Det er tanken, at disse hoteller skal kunne flyve sine gæster ud til tidligere helt utilnærmelige destinationer. Her kan man bruge droneteknologien til fulde, for indflyvningerne og landingerne vil kune ske med minimal belastning på miljøet, og denne bæredygtige drift er en af de vigtigste visioner for folkene bag Driftscape

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men projektet er faktisk en af finaledeltagerne ved den globale innovationspris: Radical Innovation Awards.

Bakket af storspiller
© HOK

Projektet er udtænkt af HOK, som er USA største ingeniør-arkitektoniske firma med kontoerer i over 23 lande i hele verden og en storspiller i innovationsindustrien. Det er HOK's Toronto-kontor, der er tovholdere på Driftscape-projektet.

Oasen
© HOK

Driftscape vil dels bestå af en såkaldt "oase", som er service-afdelingen af luftfartøjet, og dels af en "Driftcraft", som vil være et stort hoteværelse med frit udsyn i alle retninger. Driftscape skal kunne tage på ture ud i det store ukendte af 2-3 dages varighed.

Afgørelsen
© HOK

Radical Innovation Award vil blive afgjort den 5. oktober 2016, hvor finalisterne vil præsentere deres ideer for en jury. Vinderne vil blive valgt af det publikum, der vil være til stede ved fremlæggelsen.

Vinder Driftscape kan det forhåbentlig ikke vare langt tid, før man kan booke en gennemsigtig tur ud til verdens mest uberørte og paradisiske egne.