© Gianluca Santosuosso

Hotelgæsterne aner ikke, hvor rejsen ender

'Morphotellet' er en gigantisk, flydende organisme, der fører sine gæster derhen, hvor havstrømmene vil. Og hotellet får sin energi fra solen og bølgerne.

Gianluca Santosuosso er det flotte navn på arkitektfirmaet, som har fået ideen til det bæredygtige og enestående projekt – et hotel, som lader sig bære rundt på verdenshavene af havstrømmene og ikke har en endegyldig destination. Tanken er at gøre op med den meget låste krydstogt-tradition, hvor skibe sejler fra A til B og bruger en voldsomt masse ressourcer på turen.

Læs også: Bæredygtigt design kan redde liv

Morphotellet ligner en kæmpestor rokke eller et andet mærkeligt amfibiedyr, og denne flydende konstruktion skal transportere sine gæster rundt i verden ligesom et krydstogtskib – gæsterne kender bare ikke rejsemålet på forhånd.
Morphotellet er tegnet, så det skaber sin egen energi undervejs ved hjælp af solcellepaneler og strøm frembragt af bølgernes kraft. Begge teknologier er udviklet, så man sagtens kan drive et helt hotel på denne måde, og samtidig vil der blive indsamlet regnvand og dyrket grøntsager på hotellet.

Naturligvis kan Morphotellet ikke drive rundt for evigt, og tanken er da også, at etablissementet med jævne mellemrum kobler sig til en storby. Arkitektfirmaet kalder det en 'plug in-funktion'. Det betyder, at der i større havnebyer er anlagt en midlertidig 'modtagestation' for hotellet, som på den måde bliver en forlængelse af byen.