© Foster + Partners

Bæredygtigt design kan redde liv

Se, hvordan disse små dronefly med en simpel løsning skal redde befolkningen i Rwanda, Afrika.

I Rwanda vil det snart være muligt at redde tusindvis af liv, når et nyt landingsområde for droner bliver bygget. Det er arkitektur- og designvirksomheden Foster + Partners der står bag den vilde droneplads, som med moderne teknologi og design skal forbedre vilkårene for en stor del af landets befolkning.

Droneområdet vil med sine fire bygninger blandt andet bestå af et posthus og særligt en sundhedsklinik, hvortil dronefly skal transportere blod og medicin. En stor del af befolkningen er fuldstændig afskåret fra optimal infrastruktur som busser og tog, og det er derfor vanskeligt for dem at bevæge sig rundt i landet, når de eksempelvis har behov for lægehjælp. Derfor skal dronerne med det tre meter brede vingevang levere op til 10 kilo medicin ad gangen til befolkningen, når de lander på det lille område.

Læs også: Derfor skal vi bygge byer i skyerne over Venus.

Selvom projektet virker helt vildt og anderledes, er det faktisk ikke første gang, droner skal hjælpe befolkningen i Afrika. For kun få måneder siden blev droner drevet af solenergi brugt til at levere internet i særligt øde områder i verden – her var lande i Afrika naturligvis også på programmet.

Landingsområdet til droner i Rwanda skydes i gang i 2016 og forventes at være færdigt og klar til brug allerede i 2020.

Se flere billeder af droneprojektet nedenfor og læs mere på Foster + Partners’ hjemmeside.