Gå på opdagelse i de smukkeste islandske ishuler

I Vatnajokull i Island ligger de smukkeste ishuler, hvor man kan opleve en helt fantastisk underjordisk verden. Tårnhøje vandfald, som er tilfrosset i aktion og enorme tuneller kreeret i is ligger tæt op af hinanden. Kom med ned i en verden som vi ikke tidligere har kunne fotografere.

Vatnajokull

Gletsjeren Vatnajokull bevæger sig konstant. Det gør, at de underjordiske ishuler kun eksisterer i ganske få uger inden gletsjeren har rykket sig så meget, at det igen er umuligt for mennekser at komme ned i det tilfrossede dyb. Til gengæld opstår nye tilgange til dybet, samt nye komplekse hulesystemer og det er derved en uendelig verden som nedbrydes, opbygges og nedbrydes igen.

Ishulerne

Ishulerne er grundet deres tillukkethed stærkt afskåret fra naturligt lys. Almindeligt kamera-udstyr har derfor ikke kunne fange de magiske hulers skønhed. Men med de nyeste digital-kameraer fra Sony er det nu muligt at få fantasiske billeder af den tilfrossede verden. Sensoren er hjertet i et kamera og afgør kameraets evne til at indfange lys og detaljer på et fotografi. Forbedringer i sensorteknologien fra Sony giver fotografer mulighed for at tage knivskarpe billeder i tidligere umulige lysforhold, som eksempelvis de islandske ishuler.

Det naturlige lys

Billederne er taget uden nogen som helst form for eksternt lys. Det er altså udelukkende det sparsomme naturlige lys, som bliver filtreret ned gennem de snævre isgange, som oplyser billederne.

At fange naturen

“Jeg har udforsket disse ishuler i flere år med Local Guide. Det er virkelig en fantastisk følelse at gå rundt i dem. At det er så flygtigt et fænomen gør det kun mere specielt. Muligheden for at fange naturen i dens komplicerede herlighed i endnu flere detaljer takket være teknologien fra Sony er en sand magisk oplevelse. Denne serie af fotografier har virkelig vist, hvad naturen har at byde på, og jeg håber det betyder, at endnu flere vil besøge hulerne.” fortæller den lokale guide, Helen Maria.

Kom endnu længere med ned i dybet

Du kan se mere til de fantasiske ishuler og læse mere om den nye kamera-teknologi ved at besøge Sony's hjemmeside.