Richard Hart bageri
© Andreas Mikkel Hansen

Prisvindende tv-serie får amerikanske turister til at flokkes til dansk bageri

Endnu engang har Danmark gjort indtryk i den amerikanske film- og tv-branche. Denne gang er det et af Københavns mest populære bagerier, der bliver besøgt i en af tidens mest hypede tv-serier.

Danmark – og København i særdeleshed – er efterhånden verdensberømt for sit suveræne gastronomiske niveau, hvor anerkendende priser og flotte ord i verdensomspændende aviser efterhånden er blevet hverdagskost.

Derfor giver det god mening, at den anmelderroste tv-serie ‘The Bear’ også besøger vores gastronomiske hovedstad i den nyudkomne sæson to.

Komediedramaet ‘The Bear’ er nemlig et gastronomisk eventyr, hvor en tidligere michelinkok overtager sin afdøde brors kaotiske sandwich-restaurant i Chicago. Serien følger restaurantens forskellige personligheder, mens der arbejdes hårdt på at få biksen op og køre.

I sæson to skal familieforetaget forvandles til en fornem gourmetrestaurant, og i den forbindelse rejser dessertkokken Marcus (spillet af Lionel Boyce) til København for at få ny inspiration.

Et helt afsnit dedikeret til dansk gastronomi

I afsnit 4 af seriens anden sæson lægger København lokation til stort set samtlige minutter.

Her skal Marcus i lære ved en britiske stjernekok (spillet af Will Poulter), mens han bor på en husbåd, spiser hotdogs og krydser veje med et par danskere.

Som dessertkok lægger Marcus naturligvis også vejen forbi et bageri for at nyde et stykke af Danmarks stolthed – wienerbrød. Her faldt valget på det populære Hart Bageri på Gl. Kongevej, hvor han nyder en kanelsnegl med stor fornøjelse.

Med ‘The Bear’s millioner af madglade seere betyder det flere amerikanske kunder i biksen hos Hart Bageri – og det mærker de i den grad allerede til, fortæller Talia Richard-Carvajal, Creative Director hos Hart Bageri i et interview med TV 2 Kosmopol.

Men faktisk er det ikke første gang, at bageriet spiller en rolle i serien.

I forbindelse med første sæson tog skuespiller Lionel Boyce nemlig til København for at forberede sig til indspilningerne, og det foregik i køkkenet hos netop Hart Bageri, hvor han observerede arbejdsgangen i to uger.

Københavns madscene har i den grad gjort indtryk på den prominente skuespiller, og i et interview med Screen Rant nævner han flere Københavnske restauranter, der har gjort indtryk på ham – herunder Poulette på Nørrebro, hvis kyllingesandwich "er den bedste, han nogensinde har smagt".

“Vi besøgte så mange fantastiske restauranter. Det er madens by. Jeg har fundet ud af, at ligesom folk flytter til Los Angeles for filmindustrien, og folk flytter til New York for musikindustrien, så flytter folk til København for maden,” fortæller Lionel Boyce.

Sæson 2 af ‘The Bear’ kan ses på Disney+ nu.

LÆS OGSÅ vores portræt af Hart Bageri og manden bag, hvor han deler ud af sine bedste tips til perfekt brød.