Nu kan du gå på restaurant med endnu bedre samvittighed

Zero Foodprint gør det nemt at gøre en forskel for klimaet, når man går på restaurant eller køber måltidskasser.

Zero Foodprint Nordic
© Morten Henckel

Spis for klimaet

Flere og flere danskere går på restaurant, og det giver et behov for at ændre det miljøbelastende madsystem. Nu gør den internationale nonprofit-organisation, Zero Foodprint Nordic, det nemmere for dig at gå på restaurant med god samvittighed.

Zero Foodprint Nordic åbner nemlig nu i Danmark med stor opbakning fra restaurationsbranchen, og de første medlemmer af restauranter, caféer, kantiner og madvirksomheder er i hus.

Zero Foodprint Nordic
© Morten Henckel

En lille gestus med en stor betydning

Zero Foodprint Nordics koncept er ret simpelt, men kan gøre en stor forskel. Når du køber mad eller spiser hos et Zero Foodprint Nordic-medlem, betaler du 1% ekstra, som går til klimaeffektive jordbrugsprojekter.

Det betyder, at du eksempelvis betaler ca. 1 kr. mere for din burger fra Gasoline Grill. Det er dog helt op til dig selv, om du vil have den ekstra procent på din regning eller ej.

– Vi fornemmer, at folk gerne vil være med til at gøre en forskel, så dette er et bæredygtigt tiltag for restauranter og madvirksomheder, der kommer både klimaet og gæsterne til gode, fortæller direktør i Zero Foodprint Nordic, Cindie Christiansen.

Zero Foodprint
© Morten Henckel

Støtter landbrugsprojekter

De første medlemmer i Zero Foodprint Nordic er restauranter, som Il Buco, Amass, Restaurant 56 grader og La Banchina. Derudover er den danske måltidskasseproducent Simple Feast og madforretninger som Hahnemanns Køkken og The Syrup Company også at finde på medlemslisten. Disse medlemmer giver deres gæster og kunder muligheden for at støtte Zero Foodprint Nordics projekter med 1% af deres køb.

Zero Foodprint Nordic udvælger sammen med eksperter og konsulenter de regenerative landbrugsprojekter, som får støtte til deres arbejde.

De to første projekter, som Zero Foodprint Nordic støtter, er på Farendløse Mosteri og Søtoftes Have, der begge arbejder med kompostering.

Læs mere om Zero Foodprint Nordics spændende projekter her.