Med 'Collected Memory' forener Mille Kalsmose det individuelle, det fælles og det universelle

I projektet berører hun vores fundamentale ensomhed og konstante søgen efter accept – fra os selv og andre.

I sommeren 2020 kunne man opleve en storskala version af Mille Kalsmoses værk 'Collected Memory' i Politikens Forhal. Nu kan du få det levende arkiv hjem i stuen.

Under Enter Art Fair i år udstillede Mille Kalsmose med en særlig version af 'Collected Memory', hvor det for første gang var muligt at købe et eksemplar fra projektet med hjem.

Vores minder som en aktiv del af værket

Som en reol – eller velvoksen sættekasse – skabt i genanvendt messing fyldt med tusindvis af sirligt foldede papirsider, er 'Collected Memory' et værk, der opfordrer os til at tage del i værket ved at svare på de givne spørgsmål og placere en del af vores minder i arbejdet.

På den måde bliver 'Collected Memory' et fælles arkiv over vores individuelle oplevelser, hvor Mille Kalsmose søger at begribe den menneskelige eksistens med blik vores fundamentale ensomhed og fælles forbundenhed.

© Mille Kalsmose

Papirskvaliteter og indfarvningsteknikker

Mens selve rammen er lavet i genanvendt messing, valgte Mille Kalsmose efter mange års studier i forskellige papirskvaliteter og indfarvningsteknikker at lave værkerne i kinesisk papir indfarvet i hånden med rød pigment og kirsebærjuice, der giver indtrykket af bloddråber.

En særlig version

Grundet den store efterspørgsel er der nu venteliste på værkerne, men der forventes at blive frigivet yderligere eksemplarer under Mille Kalsmoses udstilling på MISA med König Galleri til oktober.

På nær det tidligere værk er de udstillede værker tilgængelige i størrelser mellem 110 cm i højden og 90 cm i bredden.

Mille Kalsmose Collected Memory
© Mille Kalsmose