O/Day
© Jonas Pryner

Kom med til O/Day Fest: En ny festival for kunst, design, arkitektur og musik

Den 11. til 13. august bliver en del af Refshaleøen i København omdannet til en intim dagsfest for 5000 gæster, når den nye festival O slår dørene op. Kom forbi til tre dage med design, events og festlig musik.

Langbordsmiddage og ølsmagninger med lokale producenter, kunst fra spirende talenter, og ikke mindst intimkoncerter med navne som When Saints Go Machine, Caribou og Romy fra The XX. Det er bare nogle af de ting, man kan opleve på den nye festival O/Day Fest - eller bare O - der finder sted 11.-13. august på Refshaleøen i København.

Bag festivalen står bryggeriet ÅBEN, som har indgået en lang række lokale partnerskaber med bl.a. Mikkeller, Lille Bakery og Øens Have, som også er til stede på O.

“Vi er en eventbaseret festival, og O er skabt ud fra en ambition om at lave en dagsfest med oplevelser, der hylder fællesskabet og bringer mennesker sammen. Det har været helt centralt for os at inddrage lokale partnere både ift. ideudvikling og opbygning, men i den grad også for at sammensætte et setup af mad og drikke, du ikke finder andre steder,” siger Philip Hulgaard, grundlægger af bryggeriet ÅBEN.

O/Day / ÅBEN

Bag den nye festival står bryggeriet ÅBEN

© O/Day / ÅBEN

Spotlight på de intime oplevelser

O/Day Fest varer tre dage, og på pladsen kan man bl.a. opleve meditative sound baths og silent disco, ligesom der er koncerter med både danske og internationale navne. Ambitionen er at tilføre musikoplevelsen en ekstra dimension ved at inkorporere atmosfære, lys og dekorationer.

“Vi har valgt at lade universet rundt om musikken få lov til at fylde, og vi rykker spotlightet fra artisten hen til gæsten og de intime oplevelser. Vi har lagt mange kræfter i at skabe scenekonstruktioner og atmosfæredesign til festivalen,” siger Philip Hulgaard.

På O vil der bl.a. være DJ-sets i Orangerie - et kæmpe drivhus omgivet af planter. Ved hovedscenen har de ladet sig inspirere af amfiteatrets opbygning med trinvis opdeling, hvorfra man som tilskuer også har udsigt til Københavns havn og resten af pladsen.

Øens Have

På O/Day kan man bl.a. komme til langbordsmiddag med Øens Have.

© Øens Have

Promovere spirende talenter

Det er tydeligt, at kunst og design er tænkt ind som vigtige elementer for festivalen, og allerede ved indgangen vil blive mødt af en blomsterinstallation kreeret af designstudio Tableau.

Derudover har festivalen i samarbejde med Copenhagen Contemporary, Pihlmann Architects og Tableau inviteret profiler inden for det kreative miljø til at deltage i konkurrencen O/Create om at designe og opbygge et værk på festivalpladsen.

“Vi har valgt at lade design fylde en hel del. Vi ønsker at skabe en platform til at promovere unge, spirende kunstnere inden for design, arkitektur og kunst bl.a. gennem O/Create og den generelle opbygning af pladsen, hvor studerende fra flere af de kreative skoler er medvirkende i udviklingen af atmosfæredesign,” fortæller han.

The Trap er et "lightweight room og et af de kunstværker, man kan opleve på O/Day. Værket er skabt af Silke Bech, Viktor Olesen, Hugo Shackleton, Jonathan Russell, Jesper Staffeldt.

© O/Day - Fondu x Staffeldt & Rolf

Magien i det uforudsigelige

På O/Day Fest er der plads til max 5.000 gæster pr. dag, og man kan enten købe partoutbillet eller enkeltdagsbillet. Det meste af programmet er offentliggjort, men der er stadig et par indslag, som festivalarrangøren ikke vil løfte sløret for.

“Det magiske opstår ofte i det uforudsigelige og det uventede, og det er den følelse, vi gerne vil give vores gæster. Derfor vil alt heller ikke blive annonceret på forhånd, for vi vil gerne have at folk oplever det i nuet. For eksempel vil hovedscenen hver dag åbnes af nogle af Danmarks største kunstnere, hvor det gælder om at være der, hvis man vil vide, hvem det bliver,” siger han.

For de nysgerrige og festivalhungrende, er der stadig billetter i salg. Besøg O/Day Fests website for info og billetsalg.