Irma og Danmarks største madblog støtter op om danske drikkevare-producenter

Begge har de lanceret et koncept, som på hver deres måde skal hjælpe de mindre, danske drikkevareproducenter gennem coronakrisen.

Holder hånden under de danske producenter

Coronapandemien har ramt den gastronomiske branche hårdt, og særligt de mindre, danske drikkevareproducenter mærker effekten af de mange nedlukninger, som forhindrer deres produkter i at blive solgt på restauranter og barer.

Både Irma og den veletablerede madblog, Gastromand & Venner, har valgt at holde hånden under de små drikkevareproducenter og har lanceret hver deres koncept, som forhåbentlig kan være med til at hjælpe de mindre producenter gennem coronakrisen.

Mens Irma har fokus på forskellige produkter som specialbrygget IPA, mousserende æblevin og økologisk gin fra danske producenter, fokuserer Gastomand & Venner udelukkende på øl fra de danske mikrobryggerier.

Irma hjælpepakke
© Irma

Irma giver rabat på danskproducerede drikkevarer

Irmas koncept, BAR22, tilbyder kunderne at købe en række drikkevarer fra danske producenter med 22% rabat. En oplagt mulighed for at udforske nye smagsoplevelser - både med og uden alkohol.

De 22% refererer til det famøse tidspunkt kl. 22, hvor barer og restauranter indtil for nyligt skulle lukke - nu er alle barer og restauranter som bekendt lukket, og salget af produkter fra de danske drikkevareproducenter er dermed helt indstillet på den front.

Også tidligere på året i maj måned var Irma ude med deres helt egne hjælpepakker, som skulle støtte de små, danske producenter gennem krisen. Det kan du læse mere om her. Nu gælder det altså særligt de danske drikkevareproducenter:

– Hvis de små drikkevareproducenter, som vi ellers er så stolte af, ikke klarer sig igennem krisen, mister vi en vigtig del af diversiteten i vores fødevareprodukter, siger Trine Meyer, Kontorchef for CSR hos Irma.

Læs mere om konceptet her.

Bottle and Can
© Bottle&Can

Gastromand & Venner sørger for dansk øl lige til døren

Gastromand & Venner har stiftet initiativet Bottle&Can, som tilbyder spændende ølpakker fra de danske mikrobryggerier leveret lige til din dør.

Særligt ved deres koncept er, at de øl, som de forhandler, ikke er til at finde særligt mange andre steder - det er nemlig kun ganske få supermarkeder, der forhandler dem.

Og der er ifølge medstifter af Gastromand, Anders Damm Christensen, god grund til at hjælpe de danske mikrobryggerier:

– I Danmark er vi rigtig gode til at brygge øl - så gode, at udlandet ofte kigger mod os for at lære. Derfor er det vigtigt at støtte denne branche, som også er et stort eksportmarked. Med Bottle&Can laver vi ikke kun en webshop til fordel for mikrobryggerierne - vi laver også et fællesskab omkring den danske øl.

Læs mere om koncentet på Bottleandcan.dk.