© Theguardian.com

Her er verdens dyreste by at bo i

Læs her hvilke byer, der er verdens dyreste at bo i - du kan højst sandsynligt ikke gætte den dyreste.

Svaret er måske lidt overraskende for nogle, men ifølge den amerikanske konsulentvirksomhed Mercers årlige Cost of Living-undersøgelse, som opmåler, hvortil det er dyrest for virksomheders medarbejdere at udstationere, kommer en by i Afrika på førstepladsen. Byen hedder Luanda og er hovedstaden i olierige Angola på den afrikanske vestkyst.

I byen koster et par jeans over 1.600 kroner, et almindeligt fastfood-måltid koster over 100 kroner, mens en månedlig husleje for en toværelses umøbleret lejlighed løber op i svimlende 45.000 kroner.

Resten af listens top 5 er domineret af asiatiske og schweiziske byer. Hong Kong på andenpladsen, Züruch på tredjepladsen, Singapore på fjerdepladsen og Geneve på fremtepladsen.

Mange af de nordiske og europæiske byer er dog drysset ned på listen over verdens dyreste. Dette skyldes at euroen er blevet svækket markant over for dollaren siden seneste opmåling sidste år.

København er raslet ned af listen fra en 15. plads til en 24. plads, Oslo er røget ned som nummer 38 mod sidste års 20. plads, mens Stockholm springer fra nummer 38 til nummer 106. Derudover lå storbyer som Paris og Milano nummer 19 og 23, men er nu at finde som nummer 46 og 53. Og Moskva ser ud til at have lidt under krisen, da den russiske hovedstad er faldet fra 9. pladsen til en beskeden plads som nummer 50.

Omvendt har andre byer rykket sig markant op af listen, som blandt andet Argentinas hovedstad, Buenos Aires, der hoppede fra plads 86 til 10, samt en række amerikanske byer som Los Angeles, San Francisco og Seattle der rykkede 26, 37 og 47 pladser op.