Her er de 6 største tendenser på den danske madscene

Den danske madscene stråler som aldrig før, og der er især 6 tendenser, som vi er vilde med.

Gourmet bagerier

Vi elsker sprøde croissanter og langtidshævet surdejsbrød, og det kan snildt ses på de mange gourmet bagerier, der har hævet barren for, hvad godt bagværk er. Heldigvis er vi ikke de eneste, der er blevet ramt af brødfeberen. Vi spår derfor med stor sikkerhed, at der er rigelige mængder kardemommesnurrer og ølandshvede i fremtiden.

LÆS OGSÅ: 6 gourmet-bagerier du skal kende.

Mexicansk

Mexicansk fastfood har taget lidt tid om at finde fodfæste i den danske madscene, men på det seneste er det spicy køkkenet virkelig blevet en favorit. Hvor der tidligere har været forbeholdt familievenlige retter er der nu fokus på autentiske madoplevelser, der gerne må prikke på tungen.

Vegansk

I takt med at vi er blevet opmærksomme på kødforbrugets indflydelse på miljøet, er der blevet indført flere og flere meatfree mondays i de fleste husholdninger. I stedet tyer vi til lækre veganske måltider, der hylder grøntsagerne for alle deres gode egenskaber.

Pokébowls

Vi elsker rå fisk i alle afskygninger, men lige for tiden er vi især vilde med pokébowls. De kommer oprindeligt fra Hawaii, hvor retten oftest består af frisk fisk og grøntsager på en bund af ris. Dog har retten udviklet sig i mange retninger siden sin opblomstring på det danske marked, så nu kan man både få vegetariske udgaver eller en meatlover's edition, hvis man ikke er så glad for rå fisk.

LÆS OGSÅ: 10 af de mest Instagram-værdige spisesteder i København.

Nitrogen-is

Vi har fået øjnene op for, hvor lækker og silkeblød is kan blive ved hjælp af en lille smule flydende kvælstof. I og med, at isen er frosset ved hjælp af nitrogen, bliver smagen bevaret i en helt anden kaliber, end hvad vi er vant til. Samtidig får nitrogen-is en utrolig dekadent tekstur, der hurtigt tilfredsstiller den søde tand.

Nose to tail

Den bæredygtige indstilling til madlavning går ud på at bruge alle dele af råvarerne. Det er ikke blot et miljøvenligt tiltag, men det tvinger os også til at genoverveje, hvordan vi bruger de forskellige råvarer for at udnytte deres fulde potentiale.