Udstilling hos SPACE10 i Kødbyen
© SPACE10

Et kig ind i fremtiden: Sådan ser en bæredygtig by ud i 2040

Udstillingen The Ideal City 2040 viser gennem illustrationer, hvordan fremtidens bæredygtige byer kan se ud og føles – og hvordan vi kommer derhen sammen.

Fremtidens byer

– Tænk, hvis vi kunne afslutte klimakrisen i løbet af én generation og samtidig øge livskvaliteten for milliarder af mennesker? Det tror vi, at vi kan – simpelthen ved at gentænke vores byer.

Sådan udtaler Simon Caspersen, Co-Founder af forsknings- og designlaboratoriummet SPACE10.

I en aktuel installation på SPACE10 kan man nemlig lige nu opleve, hvordan byer ville se ud og føles, hvis FN’s anbefalinger for bylandskaber blev realiseret.

Gennem illustrationer har SPACE10 i samarbejde med arkitekter, designere, forskere, iværksættere, byplanlæggere og samfundsledere skabt et billede af, hvordan en mere ønskværdig byfremtid kunne se ud – og ikke mindst, hvordan vi kommer derhen sammen.

Udstilling hos SPACE10 i Kødbyen
© SPACE10

Byer som den centrale løsning

– Den største udfordring i dag er, hvordan vi kan opfylde alle menneskers behov inden for rammerne af vores planets muligheder, forklarer Simon Caspersen og fortsætter:

– Som det fremgår af IPCC-rapporten, er byer det centrale problem, hvilket betyder, at de også er centrale for løsningen. The Ideal City 2040 viser, hvordan vi allerede har værktøjerne og den nødvendige knowhow til at gøre en forskel. Det eneste, vi har brug for nu, er handling.

Illustration af en bæredygtig by

Coastal City

© Illustration af Manshen Lo
Illustration af en bæredygtig by

Solar City

© Illustration af Wanjira Kinyua
Illustration af en bæredygtig by

Garden City

© Illustration af Sébastian Plassard

Tre bæredygtige byer

På udstillingen afsløres tre nytænkte bylandskaber skabt med udgangspunkt i forskellige, bæredygtige tilgange til at gribe klimaforandringerne an.

Coastal City

Et blandet og velplanlagt bylandskab, hvor alt, hvad beboerne har brug for til dagligt, er at finde inden for en kort gåtur.

Solar City

Her udnyttes solen som den ubegrænsede ressource, den er, og alle byens behov dækkes af ren, vedvarende energi.

Garden City

En by med naturen som det absolutte omdrejningspunkt i form af store vådområder og frodige parker, som såvel dyr som mennesker kan nyde godt af.

Bog The Ideal City
© SPACE10

Om udstillingen

Den kreative udstilling er skabt ud fra bogen The Ideal City, som er skabt i et samarbejde mellem SPACE10 og gestalten.

Udstillingen kan opleves hos SPACE10 i Kødbyen frem til foråret 2023. Se mere her.

LÆS OGSÅ