Humans since 1982 – kunstværket "A Million Times"
© Tim Meier/Humans since 1982

Et betagende kunstværk, der får tiden til at stå stille

Duoen "Humans since 1982" har skabt et fabelagtigt kunstværk – et ur i bevægelse, der er så fascinerende, at det får tiden til at stå stille. Stjernearkitekten Bjarke Ingels er fan og skal have kunstværket til at hænge på BIGs kontor i New York.

"A Million Times" er navnet på et værk af kunstnerduoen Humans since 1982.

Duoen består af tyske Bastian Bischo og svenske Per Emanuelsson, og deres kunstnernavn refererer til deres fødselsår – 1982. De to kunstnere mødte hinanden i Göteborg i 2008 og har arbejdet sammen siden.

Humans since 1982 – kunstværket "A Million Times"
© Humans since 1982

Et mekanisk designprojekt

Prototypen til kunstværket blev præsenteret på Design Days Dubai i 2013.

Selve kunstværket er et grafisk, konceptuelt og mekanisk designprojekt. Det er lavet af aluminium og elektroniske komponenter.

Kort sagt er værket en kinetisk installation, som har en praktisk funktion, da det viser hvad klokken er. Det lyder måske banalt, men bevægelserne, der skaber, hvad uret skal vise, foregår på en utrolig betagende og poetisk måde. Værket virker som et grafisk kalejdoskop, som det er svært at fjerne blikket fra.

Du kan se en video af kunstværket her.

Humans since 1982 – kunstværket "A Million Times"
© Humans since 1982

Bjarke Ingels er stor fan

Blandt kunstnerduoens fans er den verdensberømte danske arkitekt Bjarke Ingels, der skal have "A Million Times" til at hænge på BIGs nye kontor i New York. Privat har han i forvejen Humans since 1982-værket "ClockClock24".

Du kan læse mere om Humans since 1982 og deres værker her.