En ny og moderne museumsoplevelse: Besøg Holmegaard Værk

Her er blandt andet udstillet 40.000 unikke glas - ét eksemplar af hvert et glas, der nogensinde er blevet fremstillet på stedet.

© Emilia Therese / Holmegaard Værk / Museum Sydøstdanmark /

Danmarks mest moderne og involverende museum

Holmegaard Værk åbnede i maj i år for en verden af imponerende kunsthåndværk. Under titlen "For sans og samling" får gæsterne en på opleveren på glasværket.

Her løftes den danske designtradition til et nyt niveau af formidling. På det nyåbnede Holmegaard Værk pustes der nemlig nyt liv i det gamle glasværk:

– Holmegaard Værk er en drøm, der går i opfyldelse. Jeg er fuld af forventning og glæder mig til, at vi åbner Danmarks mest moderne og involverende museum. Holmegaard Værk genopliver æstetikken, håndværket, kreativiteten, de danske designtraditioner, personlige fortællinger og fælleskabet. Med Holmegaard Værk vil vi genskabe et levende glasværk for alle, fortalte museumsdirektør Keld Møller Hansen inden åbningen.

© Emilia Therese / Holmegaard Værk / Museum Sydøstdanmark /

Et imponerende syn

På glasværket kan du opleve både permanente og skiftende udstillinger. Noget der virkelig vil tage pusten fra dig, er synet af den syv meter høje reol, som er fyldt med glaskunst fra hele Holmegaards historie. Her finder du ét eksemplar af hvert et glas, der nogensinde er blevet fremstillet på Holmegaard Glasværk. Det er altså 40.000 unikke glas.

© Emilia Therese / Holmegaard Værk / Museum Sydøstdanmark /

Sæt sanserne i spil

De spændende historier fra Holmegaard Værk fortælles som små podcasts, som du kan lytte til i løbet af dit besøg. Der er 17 lydfortællinger i alt af 5-15 minutters varighed. Du kan også høre dem derhjemme.

Sanserne kan yderligere blive sat i spil i værkstederne, hvor gæster kan prøve kræfter med både glas og ler.

Læs mere om Holmegaard Værket her.