DAC inviterer på en rejse ud i et bæredygtigt fremtidsunivers

Dansk Arkitektur Centers nyeste udstilling, Naturens Parti, bringer dig til et bæredygtigt fremtidsunivers. Udstillingen er en stor kærlighedserklæring til Jorden og samtidig et wake-up call af den nuværende verdensopfattelse og natursyn.

Naturens Parti i Dansk Arkitektur Center
© Sofie Bøgegren Nørregaard

Fremtiden kalder Jorden

Vores planet er plaget, men menneskets rovdrift på naturen fortsætter. Open Platform Arkitekter mener, at en løsning på klimakrisen kræver mere end omstilling til vegetarkost og løbehjul.

I Salen i Dansk Arkitektur Center kan man frem til den 1. september 2022 opleve deres udstilling Naturens Parti, der tager os med på en rejse ud i et bæredygtigt fremtidsunivers, og som kan ses som et wake-up call i forhold til vores verdensopfattelse og natursyn.

Udstillingen består af fire storkollager og fire lydværker med indtalte fortællinger og musik af lydkunstner Villads Klint.

Open Platforms vision tager tråden om hvordan vi løser verdens problemer op. Her løser menneske og natur i fællesskab udfordringerne. Udover et verdensomspændende netværk, der sikrer fair fordeling af verdens ressourcer på naturens præmisser, hersker en overordnet verdenslov, der garanterer naturen mindst 92,5% af klodens landoverflade.

Værk: Life on Mars af Open Platform.
© Dansk Arkitektur Center

Naturens Parti - en kærlighedserklæring til Jorden

Naturens Parti er én stor kærlighedserklæring til Jorden. Som den lille dreng i H.C. Andersen-eventyret ’Kejserens Nye Klæder’ er værkerne en kommentar til dagens arkitektur og udvikling.

De store mainstreamvisioner om at flytte til andre planeter handler i deres øjne mere om at flygte fra problemerne.

Udstillingen er for mennesker i alle aldre, og her kan man gå på opdagelse i de dragende billeder for at finde dyr, der gemmer sig i naturkollagen eller genkende planeterne i vores solsystem i den fem meter lange rumkollage.

Udstillingen løber fra den 10. marts - 1. september 2022 i ”Salen” på Dansk Arkitektur Center.

Se mere om udstillingen her

Værk: Into the circle af Open Platform.
© Dansk Arkitektur Center

LÆS OGSÅ