CHART sætter fokus på et af kunstscenens største udfordringer

De skubber grænserne for, hvordan en kunstmesse kan skabe udvikling.

© Sif Itona Westerberg, Untitled, 2020, Gether Contemporary, Foto: David Stjernholm

Et nytænkt format

CHART er den førende begivenhed for samtidskunst og -design i norden, der som regel finder sted på Kunsthal Charlottenborg. Dog har de i lyset af covid-19 nytænkt formatet.

I denne omgang flytter begivenheden deres aktiviteter til 28 førende kunstgallerier på tværs af de nordiske hovedstæder: København, Helsinki, Oslo, Reykjavik og Stockholm. Hvert af af gallerierne præsenterer deres CHART-udstilling og afholder events og talks.

Et af kunstscenens største udfordringer

Ved årets CHART viser alle de deltagende gallerier udelukkende kvindelige kunstnere. Dermed sætter de fokus på et af de største udfordringer på kunstscenen, nemlig den skæve kønsrepræsentation.

– Med vores kuratoriske beslutning om udelukkende at præsentere kvindelige kunstnere har vi utvivlsomt skubbet grænserne for, hvordan en kunstmesse kan skabe udvikling på kunstscenen, fortæller CHARTs direktør, Nanna Hjortenberg.

© Anastasia Ax, The world as of yesterday, Foto: Hendrik Zeitler, 2019, courtesy of the artist, Göteborgs Konsthall og Gallery Steinsland Berliner

En ny måde at samle udstillingerne

– Da vi i år ikke er i stand til at samle udstillingerne ét sted, som vi normalt gør, har vi valgt at producere en bog, som samler alle kunstnerne i kritiske tekster, interviews, dagbogsnoter og performative tekster skabt af internationale skribenter, fortæller Nanna Hjortenberg.

Bogen er tilgængelig i en digital udgave her og sælges i en række internationale boghandlere på tværs af Europa.

CHART løber af stablen fra d. 28. til d. 30 august. Find programmet her.