Byggeriet af IKEAs nye city-varehus begynder nu

Ventetiden er ovre!

© Dorte Mandrup

Ventetiden er ovre

IKEA har i lang tid villet tættere på københavnerne, og i 2019 åbnede de et helt nyt butikskoncept på Vesterbro i København.

Men nu kommer det helt store IKEA-varehus til København. Byggeriet er gået i gang og københavnerne kan glæde sig til at fragte IKEA-indkøb hjem gående eller via de ladcykler, som stilles til rådighed.

Et IKEA-varehus, som vi kender det. Og så alligevel ikke. Det bæredygtige city-varehus skiller sig nemlig ud ved at gå endnu højere op i, ja, bæredygtighed. Blandt andet bliver 25% af bygningens facade dækket med grøn beplantning – i alt ca. 1300 m2 facade begrønnes.

– Med et varehus der ligger så centralt, er det vigtigt for os, at det bliver en naturlig del af bymiljøet. Det kan vi sikre os ved også at skabe plads til dem, der måske ikke skal handle hos os. Vi vil gerne skabe liv i et område, der ellers ikke bliver brugt som opholdssted. Derfor kan vi med den grønne taghave bidrage til et bæredygtigt by- og lokalmiljø, der er til glæde for københavnerne, siger Anders Lyhne Nordtorp, der er ekspansionschef i IKEA Danmark.

Det nye varehus forventes at få certificeringen BREEAM Outstanding, der er en af de højeste standarder for bæredygtigt byggeri. Videre vil solceller dække en fjerdedel af varehusets energiforbrug, og kunder får muligheden for at istandsætte ældre IKEA-møbler i deres Circularity Lab, som gør op med køb-og-smid-væk-kulturen.

Det ventes, at varehuset ved Dybbølsbro i København slår dørene op i sommeren 2023.