Biografen der vil være Danmarks første klimavenlige luksusbiograf

Både klima, medmenneskelighed og rummelighed er i fokus.

© BIG BIO

Bæredygtig biograf

København har fået en ny luksusbiograf, BIG BIO i Nordhavn. Biografen, med fem topmoderne sale og i alt 619 pladser, er den første biograf i Danmark, som målrettet satser på en række klimavenlige initiativer.

Faktisk har ejerne bag biografen valgt at indrette med både klima, menneskelig omtanke og rummelighed som centrum.

Blandt andet kan man i den nye biograf snacke med god - eller i hvert tilfælde bedre - samvittighed. Biografen har i samarbejde med bæredygtighedsekspert Marie Engberg, kvinden bag YUME, fået specialproduceret al emballage både til sodavand, popcorn, slik og kaffekopper i en udgave, der er 100% komposterbar.

Den løsning sikrer, at en stor del af biografens godt 30 tons årlige affald kan blive til muld.

BIG BIO Nordhavn har også allieret sig med filminstruktør, satiriker, tegner og klimaforkæmper Anders Morgenthaler. Anders Morgenthaler har skabt en lille tegnefilm, der informativt fortæller og illustrerer, hvordan biografens gæster kan hjælpe med affaldssortering.

I biografens café er drikkeglassene lavet af genanvendt glas, vinglassene og al bestik er indkøbt hos diverse genbrugsbutikker, og biografens keramikstel er brændt over åben ild ved en økologisk ren produktion i en skov i Letland.

Biografen medarbejdere er iklædte uniformer, der er redesignede kitler, doneret af De Forenede Dampvaskerier. BIG BIO har selv stået for designet af de upcyclede kitler, som er blevet syet om på en socialøkonomisk systue under Huset Venture.

I biografen pynter ikoniske Onion-lamper af Verner Panton, der er en 2.sortering, sofaerne er specialdesignet til BIG BIO med danske Kvadrats genbrugsstoffer, og en kæmpevæg, der er placeret centralt i biografen, er lavet med diverse restmaterialer.

Selve bygningen, som biografen ligger i, er ved at blive ”guld-certificeret” indenfor bæredygtigt byggeri efter den såkaldte DGNB-standard.

© BIG BIO

Rummelighed og medmenneskelighed

For at understrege rummeligheden er toiletterne i BIG BIO kønsneutrale.

Som en sjov toilet-feature har biografen indgået et samarbejde med skuespiller, instruktør og entertainer Hella Joof, der under toiletbesøg kan høres vejlede sødt og sjovt om, hvordan vi bedst tager hensyn til hinanden, når vi benytter os af ”mennesketoiletterne”, som hun kalder dem.

Biografen arbejder desuden på at blive den første LGBT-certificerede biograf herhjemme, så man gør en særlig indsats for at være en inkluderende og empatisk arbejdsplads – hvor alle skal føle sig velkomne.

© BIG BIO
© BIG BIO