Podcasts til dig der gerne vil fordybe dig i livsstil, kultur og design

Elsker du at lytte til podcast? Vi har samlet 9 podcasts, som kan give dig indsigt i kultur, design og inspiration til din bolig.

DACs podcast: Lyt til byen
© Dansk Arkitektur Center (DAC)

Lyt til byen

Dansk Arkitektur Center har udgivet en lang række podcasts, som alle sætter lyd på arkitektur og byudvikling.

I deres podcasts giver de lytterne mulighed for at reflektere, suge ny viden til sig og lade sig inspirere af spændende gæster, som alle har noget på hjertet.

Deres podcasts er fordelt under 5 forskellige podcast-formater: Building the future, Byens ånd, Let’s Talk Architecture, MorgenDAC LIVE og Strategisk Byledelse.

Lyt til DACs podcast her.

99 invisible podcast design arkitektur
© 99% invisible

99% invisible

I podcastet 99% invisible bliver alt det arkitektur og design, der former verden, men som ikke har den store indflydelse i vores hverdag, diskuteret. Det handler især om de ting, vi ikke lige normalt tænker på.

Indtil videre har podcasten mere end 300 episoder, hvor der giver en utrolig indsigt i verdenen af arkitektur og design.

Hør den her.

The Slow Home podcast
© The Slow Home

Et mere simpelt liv

Slow-bevægelsen er stor i Australien, hvor denne podcast er fra. Det handler i bund og grund om at sætte farten ned, og finde tilbage til nogle mere simple værdier. Mere nærvær, DIYs og mad fra bunden.

Der er elementer af zero waste i tankegangen, som også handler om at skære alt unødigt fra - i stedet for at have 1000 forskellige rengøringsmidler i skabet, kan du måske nøjes med en enkelt, du selv har lavet og hældt på en glasflaske.

Du kan lytte til The Slow Home podcast her.

Monocle On Design Podcast
© Monocle On Design

Monocle on design

Denne podcast dækker alt, hvad der er værd at vide om design. Den kommer rundt om alt fra interiør til mode og håndværk til arkitektur.

Det hele bliver diskuteret og undersøgt og du bliver introduceret til nye fund, de hotteste designere og de seneste nyheder fra de mest spændende studier rundt omkring i verden.

Du kan høre det hele her.

Design Matters Podcast
© Design Matters

Design Matters

I Design Matters ønsker den kendte amerikanske amerikansk forfatter og designer, Debbie Millman at skabe en bredere kulturelforståelse gennem samtaler.

Samtalerne fører hun med tidens designere, kunstnere, forfattere og andre kreative typer, der har et unikt perspektiv på moderne design.

Podcasten startede i 2005 og er stadig aktiv, så der er mange timers underholdning at give sig i kast med.

Lyt med her.

About buildings and cities podcast
© About buildings and cities

About buildings and cities

Som navnet nok indikerer, så handler om arkitekten bag fortidens og nutidens bygninger og byer. Der bliver også hentet inspiration fra teknologien, fiktion, kunst og hvordan fremtidens design ser ud.

Lyt til den her.

© Ted Talks

TedTalks

En af de efterhånden meget velkendte podcast er TedTalks, som blandt andet diskuterer emner som bæredygtighed, håndværk og designgiganter.

I TedTalks deler eksperter deres vision for klassiske bygninger og deler ud af deres viden.

Lyt til den her.

Pop Culture Happy Hour Podcast
© Pop Culture Happy Hour

Pop Culture Happy Hour

I denne podcast inviterer amerikanske forfatter og kulturkritiker Linda Holmes andre kultureksperter til at diskutere alt, hvad der rør sig i popkulturen.

Det kan være alt fra kultklassikere som Twin Peaks til de nyeste film og podcasts, der bliver analyseret og perspektiveret i en næsten barnlig begejstring.

Hør den her.

© Velkommen Hjem

Hjemmet i forandring

Hvad betyder det egentlig at ”være hjemme” i 2020?

Der er stor forskel på at være hjemme og at føle sig hjemme. “Hjemme” er både et sted og en følelse, men hvad et hjem egentlig indebærer, er meget individuelt og opfattelsen forandrer sig konstant.

Med Mikkel Frey som vært undersøger den nye podcastserie, “Velkommen Hjem”, flere aktuelle spørgsmål om hjemmets betydning for os danskere anno 2020.

Flere kendte danskere optræder i podcasten, hvor emner som danskernes indretning, fremtidens bolig og hvordan corona har præget vores forestilling om fællesskab og nabolag bliver berørt.

Bliv klogere på, hvad hjem betyder for dig og lyt med her.