8 podcasts, der gør dig klogere på kultur og design

Podcasts kan det hele, men hvor skal man starte i junglen af podcast? Se vores favoritter her.

99 invisible podcast design arkitektur

© 99% invisible

99% invisible

I 99% invisible bliver alt det arkitektur og design, der former verden, men som ikke har den store indflydelse i vores hverdag, diskuteret. Her får du svar på spørgsmål som, hvorfor en fodbold er hvid og sort, og hvad Xanadu-effekten egentlig er. Indtil videre har podcasten 300 episoder, hvor der giver en utrolig indsigt i verdenen af arkitektur og design.

bo bedre podcast min jul

© BO BEDRE

BO BEDRE - Min Jul

BO BEDRE har lavet en podcast-serie, der er kaldt Min Jul. Her bliver alle julens facetter vendt og drejet i selskab med 4 kendte danskere, der alle har et helt specielt forhold til julen. Vi taler både om den perfekte og idylliske jul, men også om den, hvor anden blev tabt på gulvet, og planerne gik i vasken, fordi man sneede inde. Podcast-serien har 4 afsnit, så der er rig mulighed for at komme i den helt rette julestemning.

Læs også: BO BEDREs nye julepodcast.

monocle on design podcast design arkitektur

© Monocle on design

Monocle on design

Monocle on design dækker alt, hvad der er værd at vide om design. Alt fra interiør til mode og håndværk til arkitektur bliver diskuteret og undersøgt, hvor du bliver introduceret til nye fund, de hotteste designere og de seneste nyheder fra de mest spændende studier rundt omkring i verden.

design matters podcast kultur design

© Design Matters

Design Matters

Design Matters er angiveligt verdens første podcast om design. Her ønsker Debbie Millman at skabe en bredere kulturelforståelse gennem samtaler med tidens designere, kunstnere, forfattere og andre kreative typer, der har et unikt perspektiv på moderne design. Podcasten startede i 2005 og er stadig aktiv, så der er mange timers underholdning at give sig i kast med.

about buildings and cities podcast

© About buildings and cities

About buildings and cities

Som navnet nok indikerer, så handler About buildings and cities om arkitekten bag fortidens og nutidens bygninger og byer. Der bliver også hentet inspiration fra teknologien, fiktion, kunst og hvordan fremtidens design ser ud.

ted talks podcast kultur arkitektur

© Ted Talks

TedTalks

TedTalks er efterhånden en gammel kending, hvor emner som bæredygtighed, håndværk og designgiganter bliver diskuteret. I TedTalks deler eksperter deres vision for klassiske bygninger og deler ud af deres viden.

Bearnaise er dyrenes konge podcast

© Bearnaise er dyrenes konge

Bearnaise er dyrenes konge

Bearnaise er dyrenes konge er en madanmeldelse i podcastform. Anmeldelsen er skrevet af Martin Kongstad og oplæst af Claes Bang, der næsten giver Hollywooddramatik til podcasten. Kongstad inviterer alt fra musikere til kokke med, hvor de får en snak om lidt og hvert over kartoflerne.

pop culture happy hour podcast

© Pop Culture Happy Hour

Pop Culture Happy Hour

I Pop Culture Happy Hour inviterer Linda Holmes kultureksperter til at diskutere alt, hvad der rør sig i popkulturen. Det kan være alt fra kultklassikere som Twin Peaks til de nyeste film og podcasts, der bliver analyseret og perspektiveret i en næsten barnlig begejstring.

Relaterede Artikler