5 naturoplevelser du skal have med fra Fanø

Her kan du udleve din surfer-drøm, tage på vandretur, sole dig på stranden og opleve på sæler.

© Thomas Skjold

Besøg Fanøs højeste punkt

Med sin 21 meters højde er Pælebjerg det højeste punkt på Fanø. Her fra har du en suveræn udsigt over den omkringliggende klitplantage og stranden. "Bjerget" ligger ved en lille sø, Pælebjergsøen, som tager sig ekstra godt ud, når åkanderne blomstrer.

Området ved Pælebjerg er oplagt at gå ture i, og vi anbefaler, at man afslutter sin tur på bjerget, hvor man som belønning kan nyde en medbragt picnic-kurv eller en anden lækker frokost.

LÆS OGSÅ

© Fanø Turistbureau

Tag på stranden

Når du er på Fanø skal du selvfølgelig en tur forbi stranden. Her er der et hav af mulige aktiviteter. En tur i Vesterhavet er et must, og her er stykket mellem Fanø Bad og Rindby Strand det bedste at bade i.

Tager du syd for Rindby finder du "buggy stranden". Her kan man køre med strandsejlere som kite-buggy og landboard, men også surfe.

Den ellers brede strand bliver smallere og smallere længere mod syd, men det er især på denne del af stranden, at man kan finde rav. Altså er der på stranden masser af muligheder for aktiviteter for alle aldre.

© Destination Sydvestjylland

Kig på sæler

Tag med på en vadevandring, når Club Fanø inviterer på Sælsafari. På en guidet tur kan du opleve både den spættede sæl og gråsælen, og der ligger normalt mellem 200 og 400 sæler og soler sig.

Sælsafari er en gåtur, hvor hele familien kan være med: Der holdes flere stop undervejs, hvor eksperterne fortæller spændende historier om både sælerne og det fantastiske naturområde.

Husk gummistøvlerne i dårligt vejr – men hvis solen skinner, kan turen tages i bare tær.

Du kan booke en guidet tur og læse mere her.

© Visit Fanø

Oplev byerne

Det er måske ikke Nordby, som man rejser til Fanø for, hvis man er efter naturoplevelser. Men når man alligevel er på øen, er det klart en gåtur værd. Det er en af de hyggeligste byer at gå igennem og samtidig et af Danmarks bedst bevarede skippermiljøer. Nyd synet af de fine små huse i gaderne, nogle med stråtag, fint, hvidt plankeværk og alle huse i forskellige farver.

I byen Sønderho kan du også bruge et par timer på en byvandring. Byen er beliggende sydligt på øen, og er prydet af fine traditionelle Fanøhuse. Sønderho byder også på et udvalg af museer og seværdigheder, som er et besøg værd.

© Fanø Turistbureau

Øen set fra cyklen

På mange af de mindre, danske øer er det oplagt at have cyklen med - eller leje en. Det gør sig også gældende for Fanø, hvor der er mange cykelstier mellem alle byområderne, som man kan benytte sig af. Hele øen rundt er ca. 15 kilometer lang - med mange oplagte stoppesteder på vejen.

Her finer du fem forslag til cykelruter på Fanø med varierende længder og naturoplevelser.